Skip to main content

Μάρκες και Εταιρείες Εμφυτευμάτων Δοντιών: Χρήσιμες Πληροφορίες

Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν περισσότερες από 150 μάρκες και εταιρείες εμφυτευμάτων δοντιών οι οποίες κατασκευάζουν και παράγουν εμφυτεύματα δοντιών καθώς και τα αντίστοιχα προσθετικά εξαρτήματα. Οι συνήθεις και καθιερωμένες μάρκες που χρησιμοποιούνται και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς είναι η Nobel Biocare και η Straumann. Εξίσου αξιόπιστες εταιρείες οδοντικών εμφυτευμάτων είναι οι Biomet 3i (Biomet Zimmer), Biohorizons και Dentsply Sirona. Οι 5 αυτές εταιρείες με τις αντίστοιχες μάρκες εμφυτευμάτων δοντιών παράγουν το κατάλληλο υλικό για περισσότερα από 30 χρόνια. Όπως είναι φυσικό, έχουν αρκετό
διάστημα στη διάθεσή τους για την παραγωγή, τη συλλογή και τη μελέτη δεδομένων όπως και αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν την αποτελεσματικότητά της και τη μακροχρόνια διάρκεια των τεχνολογιών των εμφυτευμάτων τους. Τα εμφυτεύματα τα οποία παρασκευάζονται από αυτές τις εταιρείες είναι πολύ γνωστά και προσβάσιμα στην παγκόσμια αγορά. Αυτό κάνει εξαιρετικά εύκολη την εύρεση των ανταλλακτικών τους από τους οδοντίατρους ανά τον κόσμο.

Είναι επίσης βασικό να γνωρίζετε ότι ο κάθε κατασκευαστής παράγει διαφορετικά οδοντικά εμφυτεύματα τα οποία απευθύνονται σε διαφορετικές κλινικές περιπτώσεις. Ορισμένα είδη εμφυτευμάτων δοντιών είναι κατάλληλα για άμεση φόρτιση, ενώ κάποια άλλα χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να ενσωματωθούν στο οστό. Άλλα είδη εμφυτευμάτων δοντιών έχουν μια στενότερη διάμετρο με αποτέλεσμα ο χώρος και το σημείο που βρίσκεται το οστό να είναι περιορισμένος. Σε μερικές περιπτώσεις, τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μικρότερα και ευρύτερα και αποτελούν την ιδανική επιλογή για την εισαγωγή κοντά σε κοιλότητες κόλπων που το
οστό είναι λεπτότερο. Γενικότερα, τα εμφυτεύματα δοντιών που παράγουν οι συγκεκριμένες αυτές 5 εταιρείες είναι υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, ορισμένα λειτουργούν αποτελεσματικότερα από άλλα σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Μάρκες και Εταιρείες Εμφυτευμάτων Δοντιών: Πώς να Επιλέξετε την Κατάλληλη για Εσάς

Σε γενικές γραμμές, ένας ασθενής είναι δύσκολο έως και απίθανο να προσδιορίσει ποια εταιρεία και μάρκα εμφυτευμάτων δοντιών πρέπει να επιλέξει και ποια είναι η κατάλληλη για την περίπτωσή του και τις ανάγκες του. Ωστόσο, ο χρόνος που βρίσκεται κάποια εταιρεία στην αγορά και η έρευνα που έχει διεξαχθεί στα συστήματά τους αποτελούν βασικούς παράγοντες στην επιλογή. Οι εταιρείες που είναι ενδεδειγμένες και αξιόπιστες υποστηρίζονται παράλληλα από εκτεταμένη έρευνα και πάντα συμπεριλαμβάνουν εγγύηση στα προϊόντα τους. Αντιθέτως, τα φθηνότερα εμφυτεύματα που παρασκευάζονται από μικρότερες και λιγότερο γνωστές εταιρείες
κάνουν χρήση χαμηλότερης ποιότητας υλικών που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Για παράδειγμα, μπορούν να βρεθούν εμφυτεύματα με διάρκεια ζωής 10 ετών και εμφυτεύματα δοντιών με εγγύηση εφόρου ζωής. Τα μέρη των εμφυτευμάτων και η προσθετική στεφάνη είναι απαραίτητο να πληρούν συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις κατασκευής. Το εμφύτευμα πρέπει να
έχει υψηλή ποιότητα υλικού, να έχει περάσει πολυετείς και πολλαπλές κλινικές μελέτες και έρευνες, καθώς επίσης να συνοδεύεται από το απαραίτητο πιστοποιητικό εγγύησης σχετικά με την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής του. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο οδοντίατρός σας επιλέγει το κατάλληλο εμφύτευμα το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας.

Εταιρείες και Μάρκες Εμφυτευμάτων Δοντιών: Ποιο Είναι το Παγκόσμιο Μέγεθος της Αγοράς και η Ιστορία της Κάθε Μάρκας

Στην παγκόσμια αγορά οδοντικών εμφυτευμάτων το 2015 οι εταιρείες που ηγούνταν ήταν η Straumann, με παραγωγή 22% των εμφυτευμάτων δοντιών παγκοσμίως και η Nobel Biocare με μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς 19%. Σήμερα, πιθανολογείται ότι η Biocare έχει περισσότερα έσοδα σε αυτόν τον κλάδο από κάθε άλλη εταιρεία. Η Nobel Biocare, η οποία ιδρύθηκε το 1981, το 2013 είχε έσοδα 735 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προερχόταν αποκλειστικά από τον κλάδο των οδοντικών εμφυτευμάτων. Πρόκειται για μια εταιρεία που παράγει υψηλής ποιότητας εμφυτεύματα και εξατομικευμένα προσθετικά που βασίζονται στην υπερσύγχρονη τεχνολογία CAD CAM. Βρίσκεται στην Ελβετία και είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκεύασε εμφυτεύματα για τον τρόπο θεραπείας All-on-4. Πρόκειται για μια καθιερωμένη πλέον θεραπευτική προσέγγιση μέσω της οποίας ο ασθενής αποκτά δόντια σε μια μέρα με αμέριστη λειτουργικότητα και αισθητική. Επιπλέον, η εταιρεία κατασκευάζει εμφυτεύματα σχετικά με την τοποθέτηση προϊόντων, όπως είναι τα κολοβώματα και οι προσθετικές εργασίες που σχετίζονται με τα εμφυτεύματα δοντιών.

Η Straumann ιδρύθηκε το 1954 και το 2015 τα έσοδά της ήταν 818 εκατομμύρια δολάρια. Πλέον, το μισό περίπου μέρος των συνολικών της εσόδων προέρχεται από τα οδοντικά εμφυτεύματα. Η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με μια ποικιλία ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και κορυφαίων κλινικών. Κάνει συνεχιζόμενη έρευνα για τα εμφυτεύματα και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την χειρουργική επέμβαση, καθώς και για τα προϊόντα αναγέννησης ιστών. Η Straumann διαθέτει μια ευρεία και ολοκληρωμένη γκάμα με λύσεις που συμπεριλαμβάνουν χειρουργικά, προσθετικά και αναγεννητικά προϊόντα. Τα προϊόντα της βοηθούν τους κλινικούς ιατρούς να παρέχουν στους ασθενείς τους μια πλήρη αναγεννητική λύση. Τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας αφορούν επίσης και χειρουργικά εμφυτεύματα και προσθετικά στηρίγματα, σχεδιασμένα με υψηλή ποιότητα για μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και ασφάλεια.

Η Dentspy Sirona ιδρύθηκε το 1991. Το 2010 είχε έσοδα 535 εκατομμύρια δολάρια. Είναι μια αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία οδοντιατρικού εξοπλισμού καθώς και οδοντιατρικών αναλώσιμων, με προϊόντα που αποστέλλονται σε περισσότερες από 120 χώρες. Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει ειδικά προϊόντα τα οποία περιλαμβάνουν και εργαστηριακά προϊόντα που αφορούν προμήθειες προϊόντων οδοντιατρικής. Παράγει αναισθητικά, προφύλαξη ειδική για την πρόληψη ούλων και στιλβωτικά δοντιών. Επιπροσθέτως, σχεδιάζει και κατασκευάζει τεχνητά δόντια.

Η εταιρεία Zimmer Biomet ιδρύθηκε το 1927 και το 2015 τα έσοδά της από τις οδοντιατρικές υπηρεσίες ήταν 336 εκατομμύρια δολάρια. Κατασκευάζει οδοντικά εμφυτεύματα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ενώ παράλληλα παράγει και αναγεννητικά υλικά όπως μοσχεύματα οστών, μεμβράνες και φροντίδα τραυμάτων κολλαγόνου. Επίσης, κατασκευάζει και οδοντιατρικά εργαλεία και όργανα. Είναι, ακόμα, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την παραγωγή και εμπορία ορθοπεδικών προϊόντων. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες σε παγκόσμια κλίμακα, με τα προϊόντα της να πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Τέλος, η BioHorizons, που ιδρύθηκε το 1994, το 2015 είχε έσοδα 115 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι δημοφιλής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων προϊόντων που βασίζονται σε ενδελεχείς επιστημονικές έρευνες. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν διαλύματα εμφυτευμάτων και αναγεννητικά υλικά για μεταμόσχευση οστού.

Συνοψίζοντας

Και οι πέντε εταιρείες και μάρκες εμφυτευμάτων δοντιών είναι κορυφαίες και είναι από τους πιο δημοφιλείς και αξιόπιστους κατασκευαστές στις μέρες μας. Όταν επιλέγετε τον οδοντίατρο για τα οδοντικά σας εμφυτεύματα, είναι πολύ βασικό να ρωτήσετε ποια εταιρεία προτιμά να χρησιμοποιεί, ώστε να μην διορθώνετε μελλοντικά τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της χαμηλής ποιότητας και αξιοπιστίας του υλικού. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε Γενικές Οδηγίες για τα Εμφυτεύματα Δοντιών και απάντηση σε όλα σας τα ερωτήματα.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ