Ζυγωματικά Εμφυτεύματα:  Γιατί να μας επιλέξετε

Ο Γναθοχειρουργός καθοδηγείται από τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της ανατομίας του ασθενούς και προσπαθεί να προσαρμόσει τα εργαλεία και τις διαδικασίες στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η φιλοσοφία των ζυγωματικών εμφυτευμάτων στοχεύει στην επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας στην αντιμετώπιση της σοβαρής γναθικής ατροφίας.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της θεραπευτικής διαδικασίας, η ιατρική ομάδα λαμβάνει υπόψιν της τις εξατομικευμένες ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς συνδυασμό με μια ευρεία γκάμα παραγόντων με στόχο ένα αψεγάδιαστο τελικό αποτέλεσμα.

Ζυγωματικά εμφυτεύματα: Τι είναι;

Βασική προϋπόθεση για τη θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα είναι η επαρκής οστική μάζα για την οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος. Τι συμβαίνει όμως στη περίπτωση των ασθενών με σοβαρή ατροφία οστού στην άνω γνάθο;  Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει προχωρημένη ατροφία της άνω γνάθου και αυτό γιατί εμφυτεύονται στο ζυγωματικό οστό, το οποίο είναι πολύ πυκνότερο και παρέχει ένα στερεό σημείο αγκύρωσης για το εμφύτευμα. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ζυγωματικών εμφυτευμάτων είναι η δυνατότητα Άμεσης Φόρτισης (ακίνητη κοχλιούμενη γέφυρα σε 24-48 ώρες) και η αποφυγή εκτεταμένων και χρονοβόρων οστικών αναπλάσεων στην άνω γνάθο μέχρι να πραγματοποιηθεί η τελική αποκατάσταση.

ζυγωματικά εμφυτεύματα

 

Ποια Πλεονεκτήματα έχουν τα Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Το πρώτο και βασικό πλεονέκτημα της τοποθέτησης ζυγωματικών εμφυτευμάτων είναι ότι ο ασθενής αποκτά σταθερά δόντια μέσα σε μια μόλις ημέρα. Η εμφάνιση και η αίσθηση των δοντιών είναι απολύτως φυσική και το αποτέλεσμα είναι άμεσο και μακροπρόθεσμο. Η διαδικασία είναι λιγότερο επεμβατική σε σχέση με άλλες διαδικασίες τοποθέτησης εμφυτευμάτων κι αυτό αποτελεί ένα εξίσου μεγάλο όφελος. Το πολύ βασικό κι αυτό που κάνει την μέθοδο τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι ότι η όλη διαδικασία σχεδιάζεται εξατομικευμένα και προσαρμόζεται πλήρως πάνω στις ανάγκες του και την ανατομία του κάθε ασθενούς. Ακόμη, είναι λιγότερο πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές συγκριτικά με άλλες μεθόδους.

Τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται εγγυώνται μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με τον ασφαλέστερο και καλύτερο τρόπο. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει η κλινική μας συμβάλλει στον επιτυχημένο και αποκλειστικό σχεδιασμό εμφυτευμάτων ζυγωματικών με κατασκευή που είναι απολύτως προσαρμοσμένη στα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει μέχρι και το 92% των περιπτώσεων.

Τι Τύπο Δοντιών Αποκτά ο Ασθενής με τα Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Με τα εμφυτεύματα ζυγωματικών ο ασθενής αποκτά μια σταθερή οδοντοστοιχία μέσω μόνιμης βιδώσεως των δοντιών στα εμφυτεύματα μέσα σε μόλις 24 ώρες. Η διαδικασία αυτή η οποία ονομάζεται “άμεση φόρτιση” είναι μια βιολογική διαδικασία αποκατάστασης οστικών ιστών για την οποία ο Γναθοχειρουργός χρειάζεται να έχει εξειδικευμένη κατάρτιση και ειδικές γνώσεις. Ο ασθενής καλό είναι να μην καπνίζει για 4 περίπου μήνες και να καταναλώνει μαλακές τροφές. Η μέθοδος αυτή είναι πολύπλοκη και εφαρμόζεται από ορισμένους μόνο Γναθοχειρουργούς, ενώ είναι απολύτως ασφαλής καθώς εμφανίζονται ελάχιστες έως και καθόλου επιπλοκές. Η υπερσύγχρονη αυτή μέθοδος συναντάται σπάνια και απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνική. Η κλινική μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή της επέμβασης ζυγωματικών εμφυτευμάτων και το αποτέλεσμα είναι μακροπρόθεσμο. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα.

Συνοψίζοντας

Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα είναι ένα πολύπλοκο κομμάτι που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση από τον Γναθοχειρουργό, προκειμένου να είναι επιτυχημένη η επέμβαση. Η κλινική μας, με τους έμπειρους και άρτια καταρτισμένους ιατρούς που εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες τεχνικές, εγγυάται μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.