Εμφυτεύματα Δοντιών: Η Θεραπεία και τα Στάδια

Αρχικά, τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια ασφαλής θεραπεία που διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, ενώ προσφέρει άμεσα και εκθαμβωτικά αποτελέσματα. Η έμπειρη ιατρική ομάδα της κλινικής μας διαθέτει άριστες γνώσεις σχετικά με τα εμφυτεύματα δοντιών και εγγυάται άριστα αποτελέσματα κατά τη διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων με τη χρήση εξελιγμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Το σημαντικό είναι ότι η θεραπεία εμφυτευμάτων δοντιών προσφέρει αισθητικά και λειτουργικά το ιδανικό αποτέλεσμα για εσάς. Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, με την πολυετή εμπειρία του, τις εξειδικευμένες γνώσεις του και τις υπερσύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιεί, προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και εγγυάται την άμεση επιστροφή σας στις καθημερινές σας δραστηριότητες και υποχρεώσεις, καθώς θα έχετε πλέον αποκτήσει ένα φυσικό και λαμπερό χαμόγελο.

Όσον αφορά τα στάδια, τα οποία ακολουθούνται κατά την επεμβατική διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών, αυτά είναι πέντε και είναι τα ακόλουθα.

Στάδιο 1ο: Δημιουργία Εξατομικευμένου Πλάνου Μετά Από Αξιολόγηση

Πρόκειται για το αρχικό στάδιο της όλης διαδικασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμάται η κατάσταση του στόματος του ασθενούς, με σκοπό να γίνει η αξιολόγηση και η διαπίστωση της καταλληλότητας για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Η υγεία των οστών των γνάθων και των ούλων, καθώς και η διαπίστωση για το κατά πόσο υπάρχει αρκετό οστό, παίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετό οστό, ο Γναθοχειρουργός συνήθως παραπέμπει τον ασθενή σε μεταμόσχευση οστού, διαδικασίες οστικής αναγέννησης, ή σε ένα μικρότερο οδοντικό εμφύτευμα. Εάν πολλά δόντια έχουν απουσιάζουν ή είναι κατεστραμμένα, τότε η μόνη λύση είναι η τοποθέτηση του κλασσικού οδοντικού εμφυτεύματος. Σε κάθε περίπτωση, ο Γναθοχειρουργός προτείνει στον ασθενή την καλύτερη και πιο συμφέρουσα δυνατή λύση, αφού πρώτα εξετάσει ενδελεχώς κάθε εναλλακτική περίπτωση.

Στάδιο 2ο: Τοποθέτηση Οστικού Μοσχεύματος (Απευθύνεται σε Ορισμένους Ασθενείς)

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ασθενής ενδέχεται να εμφανίσει απώλεια ή απορρόφηση του οστού στο σημείο που πρόκειται να γίνει η εμφύτευση. Αυτό σημαίνει ότι ο Γναθοχειρουργός ενδέχεται να προτείνει ένα οστικό μόσχευμα, το οποίο τοποθετείται σε άμεσο χρονικό διάστημα μετά την εξαγωγή του δοντιού. Σκοπός είναι η διατήρηση των διαστάσεων των ούλων της περιοχής και του οστού.

Υπάρχει μια ευρεία γκάμα τεχνικών ανάπλασης, όπως επίσης και αρκετοί τύποι υλικών μοσχευμάτων οστών. Ο Γναθοχειρουργός προτείνει τι ταιριάζει καλύτερα στον εκάστοτε ασθενή, με γνώμονα μια σειρά από παραμέτρους που λαμβάνει υπόψιν του. Μετά από ένα χρονικό διάστημα επούλωσης, ο Γναθοχειρουργός μπορεί να προχωρήσει στην τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος. Φυσικά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενδέχεται η διαδικασία ανάπλασης και τοποθέτησης να γίνουν συγχρόνως.

Διαδικασία Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων

Στάδιο 3ο: Προσωρινό Εμφύτευμα (Τοποθέτηση την Ίδια Ημέρα)

Πρόκειται ουσιαστικά για την Άμεση Φόρτιση Εμφυτευμάτων και την δυνατότητα Εμφυτευμάτων δοντιών σε μία μέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Γναθοχειρουργός πραγματοποιεί και μια προσωρινή προσθετική εργασία για αισθητικούς κυρίως λόγους. Με την χρήση Ειδικού Χειρουργικού Οδηγού  υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης του εμφυτεύματος. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο μια ώρα για κάθε εμφύτευμα.

Ακόμη, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η κλινική μας χρησιμοποιεί τα δεδομένα Αξονικής Τομογραφίας, όπως και Ψηφιακού Ενδοστοματικού Αποτυπώματος και 3D εκτυπωτή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας εξατομικευμένος Χειρουργικός Οδηγός Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων. Σκοπός είναι να προσφέρουμε ένα άρτιο και άριστο τελικό αποτέλεσμα, με απεριόριστη ασφάλεια. Σε περίπτωση δυσφορίας τις πρώτες ημέρες μετά την χειρουργική τοποθέτηση, ο ασθενής κάνει χρήση παυσίπονου που προτείνει ο Γναθοχειρουργός.

Στάδιο 4ο: Χρονικό Διάστημα Επούλωσης

Σε αυτό το στάδιο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το χρονικό διάστημα επούλωσης είναι απαραίτητο να υπάρξει πριν την τοποθέτηση των μόνιμων προσθετικών εργασιών. Συνήθως, η περίοδος αυτή διαρκεί από 3 έως 6 συνολικά μήνες, αν και διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί και περισσότερος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία της οστεοενσωμάτωσης του οδοντικού εμφυτεύματος. Η τοποθέτηση της τελικής προσθετικής εργασίας (γέφυρες – στεφάνες, θήκες), πραγματοποιείται μετά την αξιολόγηση της προόδου του ασθενούς και τον προγραμματισμό του τελικού ραντεβού.

Στάδιο 5ο: Μόνιμη Προσθετική Εργασία και Ολοκλήρωση της Τοποθέτησης του Οδοντικού Εμφυτεύματος

Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Γναθοχειρουργός και η ιατρική του ομάδα προχωρούν στην αφαίρεση της προσωρινής προσθετικής εργασίας και έπειτα στην τοποθέτηση ενός προσθετικού κολοβώματος. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την τελική τοποθέτηση της μόνιμης προσθετικής εργασίας. Ο Γναθοχειρουργός παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση που σχετίζεται με την φροντίδα που χρειάζεται το οδοντικό εμφύτευμα.

Τα στάδια της χειρουργικής τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος εκτελούνται στην κλινική μας με απόλυτη ασφάλεια, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές και κάνοντας χρήση του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού. Κύριο μέλημά μας είναι πάντα η απόλυτη ασφάλεια του ασθενούς, ώστε να επιστρέψει πλήρως ικανοποιημένος στην καθημερινότητα του, με ένα νέο λαμπερό χαμόγελο.