Οδοντοστοιχίες Μασέλες Με Εμφυτεύματα: Τι Είναι

Οι μασέλες, ή αλλιώς κινητές ολικές οδοντοστοιχίες, είναι μια απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική λύση όταν ο ασθενής έχει χάσει όλα του τα δόντια. Η μασέλα δεν χρειάζεται να είναι πάντα τοποθετημένη στα δόντια αλλά μπορεί να αφαιρείται όταν ο ασθενής το επιλέγει, ώστε να είναι ευκολότερη στη χρήση της. Η βάση της είναι ροζ και καλύπτει πλήρως τη στοματική κοιλότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ούλων. Αποτελείται ουσιαστικά από τεχνητά ακρυλικά δόντια που είναι τοποθετημένα πάνω σε μια ακρυλική βάση. Κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εφαρμόζει και να προσαρμόζεται πλήρως πάνω στο στόμα του εκάστοτε ασθενούς, ακολουθώντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά του στόματός του. Ουσιαστικά, αποτελεί μια εξατομικευμένη εργασία του οδοντοτεχνίτη με τον Γναθοχειρουργό.

Οδοντοστοιχίες Μασέλες επί Εμφυτευμάτων

Η μασέλα με εμφυτεύματα βελτιώνει τη συνολική αισθητική εικόνα προσώπου όπως επίσης συμβάλει και στο να αποκτήσει ο ασθενής πλήρη λειτουργικότητα του στόματός του. Η επιστροφή του στις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις είναι άμεση κι ο ασθενής αποκτά πλήρη ικανότητα ομιλίας και μάσησης. Ακόμη, αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή του καθώς και η αυτοεκτίμησή του. Η οδοντοστοιχία μασέλα αποτελεί μια ιδανική λύση όταν η ολική έλλειψη δοντιών δημιουργεί θέμα στον ασθενή.

Πώς Τοποθετούνται οι Οδοντοστοιχίες Μασέλας με Εμφυτεύματα

Η τοποθέτηση της οδοντοστοιχίας μασέλας γίνεται με παράλληλη τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Όταν απουσιάζουν όλα τα δόντια από την άνω γνάθο τοποθετούνται 4 εμφυτεύματα, πάνω στα οποία στηρίζεται η μασέλα η οποία δεν καλύπτει τον ουρανίσκο σε αντίθεση με τις συμβατικές μασέλες. Στην κάτω γνάθο τοποθετούνται συνήθως 2 εμφυτεύματα, ώστε η μασέλα να στηριχθεί επαρκώς. Η τεχνική της στήριξης πάνω στα εμφυτεύματα ονομάζεται “επιεμφυτευματικές ολικές οδοντοστοιχίες”. Είναι μια ασφαλής μέθοδος που παρέχει οριστική λύση και αποκαθιστά την ολική απουσία των δοντιών.

Ποια είναι η Θεραπευτική Διαδικασία με Οδοντοστοιχίες Μασέλας με Εμφυτεύματα

Η διαδικασία της θεραπείας με μασέλα με εμφυτεύματα διαρκεί 4 με 5 συνεδρίες και μόλις ολοκληρωθεί και το τελικό στάδιο ακολουθεί η φάση της οστεοενσωμάτωσής τους. Η πρώτη συνεδρία περιλαμβάνει τη λήψη του αρχικού αποτυπώματος για την κατασκευή του ατομικού δισκαρίου. Ακολούθως, το δεύτερο ραντεβού περιλαμβάνει τη λήψη του τελικού αποτυπώματος με το ατομικό δισκάριο που κατασκευάστηκε. Στο τρίτο ραντεβού, γίνονται καταγραφές και επιλέγεται το σχήμα και το χρώμα των δοντιών της οδοντοστοιχίας, ενώ ο σκοπός του τέταρτου ραντεβού είναι να πραγματοποιηθεί η τελική δομή της οδοντοστοιχίας και η σύνταξη επιλεγμένων δοντιών. Τέλος, η πέμπτη και τελευταία συνεδρία πραγματοποιείται η ενεργοποίηση των εμφυτευμάτων και ο Γναθοχειρουργός δίνει στον ασθενή τη μασέλα και του παρέχει λεπτομερείς οδηγίες, προκειμένου ο ασθενής να τη φροντίζει σωστά και να τη χρησιμοποιεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Η κλινική μας με την έμπειρη ομάδα οδοντιάτρων προσφέρει μια άριστη εργασία πάνω στην κινητή ολική οδοντοστοιχία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αποκτά ένα λαμπερό και μόνιμο χαμόγελο στα χείλη του, ενώ αποκαθίσταται πλήρως η ομιλία και η μάσηση. Ο ασθενής μένει απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα και έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει τη μασέλα από το στόμα του και να την τοποθετήσει ξανά όταν χρειάζεται.

Ποια είναι τα Οφέλη της Οδοντοστοιχίας Μασέλας με Εμφυτεύματα

Αρχικά, πριν αναφέρουμε τα οφέλη της τοποθέτησης της οδοντοστοιχίας μασέλας, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε το μοναδικό μειονέκτημα, το οποίο είναι ότι η μασέλα μπορεί να προκαλέσει περιεμφυτευματίτιδα. Αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που ο ασθενής δεν φροντίζει σωστά και δεν καθαρίζει επαρκώς τα δόντια του.

Τα οφέλη είναι αρκετά, με πρώτο τη μείωση της οστικής απορρόφησης και το μικρό “λίφτινγκ” που πραγματοποιείται στην περιοχή των χειλιών. Ακόμη, ο ασθενής αποκτά πλήρη ικανότητα μάσησης και ομιλίας, ενώ βελτιώνεται και η αισθητική του στόματος και της συνολικής εικόνας του προσώπου του. Ο ασθενής φεύγει από την κλινική μας απολύτως ικανοποιημένος, καθώς η αυτοπεποίθησή του έχει αυξηθεί. Στα οφέλη συγκαταλέγεται επίσης και το ότι η μασέλα με εμφυτεύματα δεν χρειάζεται κάποια κόλλα συγκράτησης και δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει κατά τη διάρκεια της ομιλίας ή της μάσησης, αφού έχει αυξημένη στήριξη, σταθερότητα και συγκράτηση.

Επισκεφτείτε την κλινική μας και αποκτήστε με τον ασφαλέστερο τρόπο μια προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας οδοντοστοιχία μασέλα με εμφυτεύματα. Λύστε οριστικά το πρόβλημα της ολικής απουσίας των δοντιών σας και αποκτήστε και πάλι ένα λαμπερό χαμόγελο ικανοποίησης.