Εμφυτεύματα Δοντιών: Παράγοντες που Διαφοροποιούν τα Είδη τους

Τύποι & Είδη Εμφυτευμάτων Δοντιών. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα σχετικά με τα είδη και τους τύπους τους κι αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Τα εμφυτεύματα δοντιών διαφέρουν αναλόγως το σχήμα τους, την μορφολογία της επιφάνειάς τους, καθώς και τον τρόπο που συνδέονται με την προσθετική εργασία. Η κλινική μας, με τους εξειδικευμένους οδοντίατρους της, προσφέρει την ιδανική εξατομικευμένη λύση σε κάθε ασθενή, πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

Παρακάτω αναλύονται οι πέντε βασικοί παράγοντες που διαφοροποιούν τα είδη των εμφυτευμάτων δοντιών.

1ος Παράγοντας: Υλικό του Οδοντικού Εμφυτεύματος

Το τιτάνιο, είτε στην καθαρή του μορφή είτε ως κράμα, αποτελεί το υλικό που επιλέγεται για την κατασκευή του οδοντικού εμφυτεύματος. Σαν υλικό, αυξάνει τη λειτουργικότητα στο μέγιστο και έχει άριστη συμβατότητα με το οστό της γνάθου. Είναι ανθεκτικό, καθώς η επιφάνεια του εμφυτεύματος καλύπτεται από ένα στρώμα οξειδίων, το οποίο εμποδίζει τα σωματικά υγρά να εισχωρήσουν μέσα στο εμφύτευμα. Δεν επηρεάζεται από τους ιστούς που το περιβάλλουν, ενώ προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα και ενισχύει την μονιμότητα της εργασίας.

2ος Παράγοντας: Μέγεθος του Οδοντικού Εμφυτεύματος

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι περισσότερες μάρκες  και εταιρείες εμφυτευμάτων δοντιών προσφέρουν πλέον όλους τους τύπους οδοντικών εμφυτευμάτων. Αυτό διευκολύνει κατά πολύ την τελική επιλογή του εμφυτεύματος που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς προσφέρει μια γκάμα εμφυτευμάτων που έχουν προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη εφαρμογή, μιας και ποικίλλουν στο μέγεθος και τη μορφολογία. Αναλόγως με την ανατομία της περιοχής του εκάστοτε ασθενούς, το μήκος και η διάμετρος του εμφυτεύματος διαφέρουν. Ο στόχος είναι πάντα να καλύπτεται κάθε ανάγκη που έχει ο ασθενής.

3ος Παράγοντας: Επιφάνεια των Εμφυτευμάτων Δοντιών

Πλέον, με την εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογικής υποστήριξης, εκτός από μηχανική επεξεργασία στην επιφάνεια εμφυτευμάτων, πραγματοποιείται και ειδική επεξεργασία. Σκοπός είναι η αύξηση της επιφάνειας επαφής με το οστό, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι πλήρως λειτουργικό και φυσικά, μακροχρόνιο. Η επεξεργασία της επιφάνειας εμφυτευμάτων μπορεί να γίνει μόνο με απολύτως εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό σε συνδυασμό με τις κατάλληλες “χειρουργικές” συνθήκες παραγωγής. Το αποτέλεσμα αυξάνει σε τεράστιο βαθμό την επιφάνεια του εμφυτεύματος που έρχεται σε επαφή με το οστό της γνάθου, κάτι που αυξάνει με τη σειρά του τη συνολική διάρκεια της εργασίας που γίνεται στην κλινική μας.

4ος Παράγοντας: Μορφολογία Εμφυτεύματος

Οι δύο βασικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο πλέον είναι τα ριζόμορφα εμφυτεύματα και τα κυλινδρόμορφα εμφυτεύματα. Η επιφάνεια και των δύο τύπων αποτελείται από σπείρες και δεν είναι λεία, κάτι που επηρεάζει την οστεοενσωμάτωση. Η εμπειρία του Γναθοχειρουργού αποτυπώνεται στην ικανότητά του να κάνει την καταλληλότερη επιλογή του οδοντικού εμφυτεύματος λαμβάνοντας υπόψιν του την περιοχή του στόματος του ασθενούς. Στόχος είναι πάντα η ασφάλεια του ασθενούς, η άριστη εφαρμογή και η άψογη λειτουργικότητα.

5ος Παράγοντας: Σύνδεση του Εμφυτεύματος με την Προσθετική Εργασία

Η άψογη σύνδεση μεταξύ του εμφυτεύματος δοντιού και των προσθετικών εξαρτημάτων εγγυάται την απόλυτη ακρίβεια και τη μέγιστη αντοχή. Συγκεκριμένα, η άρτια σύνδεση μεταξύ των δύο απαιτεί ακρίβεια εκατομμυριοστού του μέτρου προκειμένου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα μιμείται πλήρως τη φυσική οδοντοστοιχία. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούνται εξαρτήματα βιομηχανικής παραγωγής υψηλών απαιτήσεων, καθώς κάποιο σπασμένου τμήμα οδοντικού εμφυτεύματος και προσθετικού εξαρτήματος είναι απαιτητικές συνθήκες στην εργασία της χειρουργικής τοποθέτησης. Αυτό το κομμάτι της σύνδεσης της Προσθετική Εμφυτευμάτων με το οδοντικό εμφύτευμα είναι πολύ σημαντική προκειμένου να ολοκληρωθεί άρτια η επεμβατική διαδικασία.

Η κλινική μας προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών που προσαρμόζονται σε κάθε περίπτωση και σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Η πολυετής εμπειρία και η πλήρης εξειδίκευση του Γναθοχειρουργού Κωνσταντίνου Ψωμαδέρη, σε συνδυασμό με την άρτια καταρτισμένη ιατρική ομάδα μας, προσφέρουν στον ασθενή τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κάνει την καλύτερη επένδυση για τον εαυτό του. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο μακροπρόθεσμο, αλλά και εντυπωσιακό. Πάρτε το χαμόγελό σας πίσω, σήμερα.