Οδοντικά Εμφυτεύματα Κόστος: Γενικές Πληροφορίες

Οι πιο συχνές αναζητήσεις του κόσμου στο διαδίκτυο είναι “Οδοντικά Εμφυτεύματα Κόστος” και ό,τι αφορά το κόστος μιας οποιασδήποτε προσθετικής εργασίας γενικότερα. Είναι λογικό πολλοί ασθενείς να αναρωτιούνται πόσο κοστίζει η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απάντηση δεν είναι τόσο απλή, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στο σχηματισμό του τελικού κόστους. Το συγκεκριμένο κείμενο σίγουρα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο που κοστολογείται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών. Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ουσιαστικά ένα τεχνητό δόντι που αντικαθιστά το φυσικό δόντι και τη ρίζα αυτού.. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων πρόκειται για μια ασφαλή διαδικασία, γεγονός που σχετίζεται με τον ιατρό που εκτελεί την επέμβαση. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εξειδίκευση του οδοντίατρου της κλινικής μας, Κωνσταντίνου Ψωμαδέρη, στη Γναθοχειρουργική, του δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα σε σχέση με οδοντιάτρους που δεν έχουν αντίστοιχη εξειδίκευση. Η εμπειρία του και οι αμέριστες γνώσεις του εγγυώνται την άψογη εκτέλεση της επέμβασης, καθώς έχει συγκεκριμένες και δυσκολότερες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά τη γνάθο. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δηλαδή τα εμφυτεύματα υψηλής ποιότητας, τα προσθετικά εξαρτήματα, αλλά ταυτόχρονα και το εξειδικευμένο προσωπικό που απαρτίζει την ιατρική ομάδα με τις εξελιγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν, επηρεάζουν άμεσα το συνολικό κόστος. Είναι θετικό ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος της θεραπείας αυτής έχει γίνει προσιτό. Ασφαλώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές. Είναι σημαντικό να αναφερθεί το μακροπρόθεσμο και μόνιμο του αποτελέσματος, καθώς αυτό διαρκεί κατά μέσο όρο 10-15 χρόνια.

Οδοντικά Εμφυτεύματα Κόστος

Οδοντικά Εμφυτεύματα Κόστος: Ποιοι είναι οι Παράγοντες που το Καθορίζουν

Στο τελικό κόστος συμπεριλαμβάνεται η κλινική εξέταση με το σχέδιο θεραπείας, η αναισθησία, τα υλικά, οι επαγγελματικές αμοιβές και οι ακτινογραφίες που θα χρειαστούν. Είναι σημαντικό, επίσης, να ρωτήσετε εάν η εργασία περιλαμβάνει εγγύηση και τι χρονικό διάστημα καλύπτει αυτή η εγγύηση. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τελική τιμή της διαδικασίας είναι οι εξής:

Εξειδικευμένη Θεραπεία

Πρόκειται για τη συνολική, πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, ιατρική φροντίδα που λαμβάνει ο ασθενής από την κλινική μας. Αυτή, περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση της διαδικασίας χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων αλλά και των ενδεχόμενων επιπλοκών της, λήψη ολοκληρωμένου ιστορικού, άμεση εξυπηρέτηση και φροντίδα. Η συνεργασία της κλινικής μας με ορισμένους από τους καλύτερους και πλέον έμπειρους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και η υγεία του ασθενούς, χωρίς όμως να αδιαφορούμε για το συμφέρον του. Στόχος μας είναι ένα άρτιο και μοναδικό τελικό αποτέλεσμα που θα σας χαρίσει πίσω το χαμόγελό σας. Όπως προαναφέραμε, ο ιατρός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης όντας Γναθοχειρουργός, διαθέτει μια επιπλέον εξειδίκευση από την οδοντιατρική, γεγονός που τον καθιστά ως τον πλέον κατάλληλο για να διαχειριστεί τόσο τις επεμβάσεις ρουτίνας όσο και πιο περίπλοκα περιστατικά. Σε συνδυασμό με την έμπειρη και άριστα εκπαιδευμένη ιατρική ομάδα του, παρέχουν ένα αξιοζήλευτο τελικό αποτέλεσμα που διαρκεί για πολλά χρόνια. Η εμπειρία και η κατάρτιση του ιατρικού δυναμικού είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος στα εμφυτεύματα δοντιών.

Οδοντικό Εμφύτευμα και Προσθετική Εργασία

Το οδοντικό εμφύτευμα και η προσθετική εργασία, η οποία αποκαθιστά τμήμα του δοντιού που είναι εμφανές, μαζί με το προσθετικό κολόβωμα που συνδέει αυτά τα δύο, αποτελούν τα τρία βασικά μέρη μιας ολοκληρωμένης θεραπείας εμφυτευμάτων δοντιών. Η κλινική μας διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου το έμπειρο ιατρικό προσωπικό να φέρει εις πέρας με άρτιο τρόπο την χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Η ποιότητα του υλικού του εμφυτεύματος είναι καταλυτικής σημασίας για την μακροχρόνια διάρκεια και το μόνιμο αποτέλεσμα, για αυτό και η επιλογή ενός υλικού υψηλής ποιότητας δύναται να μεταβάλει την τελική τιμή.

Αριθμός και Θέση Δοντιών

Ο αριθμός των δοντιών που πρέπει να αντικατασταθούν και οι θέσεις τους, επίσης επηρεάζουν σημαντικά το συνολικό κόστος. Όσο περισσότερα δόντια τοποθετούνται, τόσο διαφοροποιείται η τιμή της θεραπείας. Αλλά και η θέση που θα τοποθετηθούν τα νέα δόντια παίζει καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία, μιας και η αποκατάσταση προσθίων δοντιών σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί τη συμβολή διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος να αυξάνεται. Πολλές φορές προβαίνουμε στη δημιουργία μεταβατικών (προσωρινών) εργασιών, ώστε να γίνει έλεγχος της λειτουργικότητας και της αισθητικής πριν προβούμε στην κατασκευή των τελικών δοντιών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα την λειτουργία (σύγκλιση, φώνηση) του ασθενούς αλλά και να είμαστε σίγουροι για το αισθητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή οι προσωρινές εργασίες λειτουργούν διαγνωστικά και, όπου απαιτούνται, παρέχονται στον ασθενή μας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνυπολογίζονται στην τελική αξία της αποκατάστασης.

Υλικά Προσθετικής Εργασίας

Όπως προαναφέραμε, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τις προσθετικές εργασίες (γέφυρες, στεφάνες, μπάρες και άλλα) κρίνεται απαραίτητο να είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής. Για τον λόγο αυτό η κατασκευή των προσθετικών εργασιών γίνεται πλέον από μέταλλο και πορσελάνη ή ζιρκόνιο. Ασφαλώς, οι ανάγκες και οι συνήθειες του ασθενούς καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τύπο της προσθετικής αποκατάστασης και μας κατευθύνουν στην σωστότερη επιλογή υλικών και εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των δοντιών του εκάστοτε ασθενούς. Η ανθεκτικότητα, η λειτουργικότητα και η αισθητική αποτελούν βασικά κριτήρια στη διαδικασία επιλογής των οδοντικών εμφυτευμάτων, έτσι το τελικό κόστος συνδέεται άρρηκτα με αυτούς τους παράγοντες.

Ειδική Στοματική Απεικόνιση

Η ειδική στοματική απεικόνιση πραγματοποιείται πριν από την επέμβαση και πρόκειται είτε για απλή πανοραμική ακτινογραφία, είτε για ενδοστοματικές ακτινογραφίες, είτε για ειδική Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία, αναλόγως το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί κάποια από τις παραπάνω εξετάσεις οι οποίες κοστολογούνται διαφορετικά.

Αναισθησία

Η τοπική αναισθησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Αναλόγως τις ανάγκες του ασθενούς, επιλέγεται είτε απλή τοπική αναισθησία, είτε καταστολή (μέθη), είτε γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Η αμοιβή του αναισθησιολόγου σε συνδυασμό με την χρέωση μιας ενδεχόμενης νοσηλείας, πρέπει επίσης να ληφθούν οικονομικά υπόψιν από τον ασθενή.

Φαρμακευτική Αγωγή

Και η φαρμακευτική αγωγή που συνταγογραφείται μετεγχειρητικά, προσμετράται στο κόστος της επέμβασης, αν και στα θετικά είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεπώς η συμμετοχή του ασθενούς είναι σχετικά χαμηλή.

Χρήση Ειδικού Εξοπλισμού Χειρουργικής Εμφυτευμάτων

Ο ασθενής μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τον συνδυασμό Οδοντιατρικής Αξονικής Τομογραφίας με οπτική σάρωση του στόματος, και 3D εκτυπωτών. Τέτοιου είδους εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας υπάρχει μόνο σε ορισμένες οδοντιατρικές κλινικές , άρα η χρήση τους αυτομάτως επιφέρει ένα επιπλέον κόστος . Η κλινική μας είναι μία από τις ελάχιστες που διαθέτει Ρομποτική Χειρουργική Εμφυτευμάτων, έναν ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που παρέχεται στην κλινική μας και χειρίζεται από άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό.

Οστικά Μοσχεύματα και Ανύψωση Ιγμορείου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρίνεται απαραίτητη η χρήση οστικών μοσχευμάτων σε συνδυασμό με τη διαδικασία ανύψωσης ιγμορείου, καθώς ενδέχεται το οστό, στη θέση που πρέπει να τοποθετηθεί το εμφύτευμα, να είναι ανεπαρκές. Σκοπός των οστικών μοσχευμάτων και της ανύψωσης ιγμορείου είναι η αύξηση των διαστάσεων του οστού ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με επιτυχία η τελική χειρουργική τοποθέτηση. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο χρειαστεί, απαιτείται εξειδικευμένη ιατρική ομάδα που να χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου τεχνικές.

Συνοψίζοντας

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες που αναφέρθηκαν, δύνανται να επηρεάσουν το συνολικό κόστος της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων, το οποίο όμως διαμορφώνεται ξεχωριστά και προσωποποιημένα για τον κάθε ασθενή. Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η επιλογή της κατάλληλης κλινικής, που θα παρέχει εξειδικευμένα τμήματα, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για μια επιτυχημένη επέμβαση. Η ποιότητα ζωής του ασθενούς μας είναι για καθέναν από εμάς προσωπική υπόθεση όπως θα διαπιστώσετε από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Κερδίστε πίσω το χαμόγελό σας και ξενοιάστε μια για πάντα, στην καλύτερη δυνατή τιμή, με την καλύτερη ιατρική ομάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για Οδοντικά Εμφυτεύματα Κόστος και Σύγκριση και Κόστος Εμφυτευμάτων και Γεφυρών Δοντιών.