Skip to main content

Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα εμφυτεύματα δοντιών προσφέρουν άμεση και οριστική λύση στην περίπτωση που η έλλειψη φυσικών ριζών δοντιών απαγορεύει την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών, όπως είναι οι γέφυρες και οι τεχνητές οδοντοστοιχίες  (μασέλες). Σε αντίθεση με τις γέφυρες δοντιών, που προκαλούν προβλήματα στη στοματική κοιλότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εφαρμόζουν πλήρως, τα εμφυτεύματα δοντιών αντικαθιστούν τα χαμένα δόντια ή εκείνα που έχουν καταστραφεί με τον καλύτερο και πιο αισθητικό τρόπο. Πρόκειται για τεχνητά δόντια που εμφανισιακά και λειτουργικά είναι όμοια με τα φυσικά και αντικαθιστούν τις φυσικές ρίζες των δοντιών με τεχνητές ρίζες, ενώ η κατασκευή τους είναι από τιτάνιο. 

Γενικές Οδηγίες Για Τα Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν την ιδανική οριστική λύση στο πρόβλημα της ολικής/μερικής απουσίας δοντιών ή στην καταστροφή τους. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εταιρεία Εμφυτευματολογίας, το 98% των ασθενών απολαμβάνει την επιτυχία της μεθόδου για ένα διάστημα πέντε ετών, ενώ το 82-95% για ένα διάστημα δεκαπέντε ετών. Η φροντίδα της στοματικής υγείας, το κάπνισμα, ο ελλιπής καθαρισμός, και η απουσία του λεπτομερούς σχεδιασμού της χειρουργικής επέμβασης είναι μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αποτυχία των εμφυτευμάτων δοντιών και στην εμφάνιση επιπλοκών.

Ωστόσο, ο εξειδικευμένος και έμπειρος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης διεξάγει την επέμβαση και κατευθύνει τον ασθενή με τέτοιο τρόπο, ώστε να επέλθει ένα οριστικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Δείτε Περισσότερα

Εμφυτεύματα Δοντιών Με Λέιζερ

Το λέιζερ χρησιμοποιείται πλέον τόσο στον ιατρικό όσο και στον οδοντιατρικό τομέα, καθώς έχει πολύ αποτελεσματική δράση. Στις οδοντιατρικές θεραπείες, το λέιζερ συνήθως αποτελεί συμπληρωματική θεραπεία σε άλλες κλασικές διαδικασίες. Αναλόγως με τους ιστούς που έρχεται σε επαφή, ταξινομείται σε λέιζερ μαλακών ιστών και σε λέιζερ σκληρών ιστών. Δεν απαιτείται αναισθησία, ενώ η χρήση του γίνεται μόνο από άψογα καταρτισμένους Γναθοχειρουργούς σχετικά με το μήκος κύματος του λέιζερ που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κάθε διαδικασία.

Στην κλινική μας θα βρείτε ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό που αποτελείται από εξειδικευμένους οδοντιάτρους με πολυετή εμπειρία, ενώ εφαρμόζουν επιτυχώς ακόμα και τις πιο πολύπλοκες επεμβατικές θεραπείες. Δημιουργούμε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, με πρωταρχικό μας στόχο την απόλυτη ασφάλεια του ασθενούς. 

Δείτε Περισσότερα

Τύποι Και Είδη Εμφυτευμάτων Δοντιών

Σχετικά με τα είδη και τους τύπους των εμφυτευμάτων δοντιών, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα κι αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Τα εμφυτεύματα δοντιών διαφέρουν αναλόγως το σχήμα τους, την μορφολογία της επιφάνειάς τους, καθώς και τον τρόπο που συνδέονται με την προσθετική εργασία. Η κλινική μας, με τους εξειδικευμένους οδοντίατρούς της, προσφέρει την ιδανική εξατομικευμένη λύση σε κάθε ασθενή, πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. 

Δείτε Περισσότερα

Mini Εμφυτεύματα Δοντιών: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Τα mini εμφυτεύματα δοντιών (MDI) είναι μια από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της εμφυτευματολογίας. Αποτελούν μια εναλλακτική και πιο οικονομική επιλογή για μια μεγάλη μερίδα ασθενών μιας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των συμβατικών εμφυτευμάτων. Είναι μικρά σε διάμετρο και αυτό τα καθιστά χρήσιμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στα χέρια ενός έμπειρου γναθοχειρουργού μπορούν να δώσουν ένα θαυμάσιο χαμόγελο με λίγο κόπο αλλά αν δεν χρησιμοποιηθούν με άριστο υπολογισμό μπορούν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε Περισσότερα

Οδοντικά Εμφυτεύματα: Κόστος 

Είναι λογικό πολλοί ασθενείς να αναρωτιούνται πόσο κοστίζει η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απάντηση δεν είναι τόσο απλή, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στο σχηματισμό του τελικού κόστους. Το συγκεκριμένο κείμενο σίγουρα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο που κοστολογείται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών. Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το κόστος της θεραπείας αυτής έχει γίνει προσιτό, αν και υπάρχουν διαφορές στις τιμές που σχετίζονται τόσο με την κλινική που επιλέγει ο ασθενής όσο και με άλλους παράγοντες. Σίγουρα, το τελικό κόστος διαμορφώνεται με γνώμονα την εξειδίκευση του ιατρού, τον εξοπλισμό και τα υλικά που χρησιμοποιεί, την εμπειρία του, καθώς και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό που θα συμμετάσχει στη χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Δείτε Περισσότερα

Διαδικασία Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων

Αρχικά, τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια ασφαλής θεραπεία που διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, ενώ προσφέρει άμεσα και εκθαμβωτικά αποτελέσματα. Η έμπειρη ιατρική ομάδα της κλινικής μας διαθέτει άριστες γνώσεις σχετικά με τα εμφυτεύματα δοντιών και εγγυάται άριστα αποτελέσματα με τη χρήση εξελιγμένου ιατρικού εξοπλισμού. 

Το σημαντικό είναι ότι η θεραπεία εμφυτευμάτων δοντιών προσφέρει αισθητικά και λειτουργικά το ιδανικό αποτέλεσμα για εσάς. Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, με την πολυετή εμπειρία του, τις εξειδικευμένες γνώσεις του και τις υπερσύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιεί, προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και εγγυάται την άμεση επιστροφή σας στις καθημερινές σας δραστηριότητες και υποχρεώσεις, καθώς θα έχετε πλέον αποκτήσει ένα φυσικό και λαμπερό χαμόγελο. 

Όσον αφορά τα στάδια τα οποία ακολουθούνται κατά την επεμβατική διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών, αυτά είναι πέντε και είναι τα ακόλουθα. 

Δείτε Περισσότερα

Εμφυτεύματα Δοντιών: Παρενέργειες – Επιπλοκές

Στο μεγαλύτερο ποσοστό και στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εμφυτεύματα δοντιών δεν παρουσιάζουν επιπλοκές, αλλά αντιθέτως η διαδικασία είναι επιτυχημένη και η θεραπεία διαρκεί μια ζωή. Πιο συγκεκριμένα, τα εμφυτεύματα δοντιών αποτυγχάνουν σε ένα ποσοστό λιγότερο του 5%, με αποτέλεσμα πάνω από 95% των εμφυτευμάτων να τοποθετούνται με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εφαρμογή οδοντικών εμφυτευμάτων παρουσιάζει επιπλοκές ή παρενέργειες, οι οποίες αναφέρονται παρακάτω.

Δείτε Περισσότερα

Πόνος Στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Όπως είναι λογικό, σε πολλές περιπτώσεις τα εμφυτεύματα εμφανίζουν ένα ποσοστό πόνου, κάτι που αποθαρρύνει μια μερίδα ασθενών από το να προβούν στη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Η πλήρης και λεπτομερείς ενημέρωση του ασθενούς για τον πιθανό πόνο και τους τρόπους αντιμετώπισής τον βοηθάει να ξεπεράσει τον φόβο του και να επιλέξει αυτή την πολύ αποτελεσματική οριστική θεραπεία με εμφυτεύματα. Ο Γναθοχειρουργός οφείλει να ενημερώσει επαρκώς τον ασθενή του για κάθε ενδεχόμενο και να τον καθοδηγήσει σωστά, ώστε να απαλλαγεί από το άγχος και να κάνει την καταλληλότερη επιλογή για αυτόν.

Φυσικά, η πολυετής εμπειρία του Γναθοχειρουργού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μείωση του πόνου στα εμφυτεύματα, καθώς όσο πιο έμπειρος είναι τόσο πιο σύντομη, ήπια και ακριβής είναι και η επεμβατική διαδικασία, κάτι που μειώνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον μετεγχειρητικό πόνο. Η ιατρική ομάδα που αναλαμβάνει τον ασθενή μαζί με τον Γναθοχειρουργό παίζει εξίσου πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς η πλήρης κατάρτιση, η εξειδίκευση και η μεγάλη εμπειρία μειώνουν τις πιθανότητες ο ασθενής να πονέσει. 

Δείτε Περισσότερα

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ