Skip to main content

Η κλινική μας κάνει χρήση Οδοντιατρικών Χειρουργικών Τεχνικών σε συνδυασμό με τη χρήση Μεμβρανών και Μοσχευμάτων, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του οστού και των ιστών εκεί όπου υπάρχουν ανατομικοί περιορισμοί και αισθητικά προβλήματα. Αυτό λύνει οριστικά το πρόβλημα στις περιπτώσεις που το οστό των γνάθων δεν έχει τις κατάλληλες διαστάσεις για την τοποθέτηση εμφυτεύματος και αποτελεί ουσιαστικά τη βασική λύση. Τα Οστικά Μοσχεύματα χρησιμοποιούνται με σκοπό ο Γναθοχειρουργός να προχωρήσει σε οστική και ιστική ανάπλαση, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές σε συνδυασμό με τελευταίας γενιάς ιατρικό εξοπλισμό για τη μέγιστη ασφάλεια. 

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της θεραπευτικής διαδικασίας, η ιατρική ομάδα λαμβάνει υπόψιν της τις εξατομικευεμένες ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς συνδυασμό με μια ευρεία γκάμα παραγόντων με στόχο ένα αψεγάδιαστο τελικό αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία των εμφυτευμάτων απαιτεί όλες οι αποφάσεις που παίρνονται σχετικά με τα υλικά και τα εμφυτεύματα να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ασθενούς. 

Τοποθέτηση Οστικών Blocks

Σκοπός των οστικών block είναι η ανοικοδόμηση της ελλειμματικής περιοχής της γνάθου (οστικά ελλείμματα), ώστε να είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει τα εμφυτεύματα που πρόκειται να τοποθετηθούν. Πρόκειται ουσιαστικά για οστικά τρισδιάστατα τεμάχια που δημιουργούνται από οστικό αυτομόσχευμα το οποίο λαμβάνεται από τον ασθενή. Συνήθως, η περιοχή από την οποία γίνεται η λήψη του οστικού αυτομοσχεύματος είναι η έξω λοξή γραμμή της κάτω γνάθου. 

Δείτε Περισσότερα

Ανύψωση Ιγμορείου

Η ανύψωση ιγμορείου είναι μια από τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην κλινική μας και κρίνεται απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Γναθοχειρουργός και η εξειδικευμένη ιατρική του ομάδα, με πολυετή εμπειρία και πλήρη κατάρτιση πάνω ακόμα και στις δυσκολότερες περιπτώσεις, εγγυώνται μακροχρόνια και μοναδικά αποτελέσματα με τον ασφαλέστερο τρόπο. Οι ενημερωμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην κλινική μας και ο τελευταίας γενιάς ιατρικός εξοπλισμός αποτελούν βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην απόλυτη επιτυχία των επεμβάσεων που αναλαμβάνουμε, ενώ στόχος μας είναι η δημιουργία ενός φιλικού και άνετου περιβάλλοντος που εμπνέει εμπιστοσύνη στον ασθενή.

Δείτε Περισσότερα

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος που βασίζεται στη βασική αρχή της ευημερίας των ασθενών. Με βάση τη φιλοσοφία αυτή, η χειρουργική τεχνική δεν είναι παγιωμένη και σταθερή, αλλά αντιθέτως καθορίζεται αποκλειστικά από την ανατομία του ασθενή. Έτσι, ο Γναθοχειρουργός καθοδηγείται από τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα επιμερούς χαρακτηριστικά της ανατομίας του ασθενούς και προσπαθεί να προσαρμόσει τα εργαλεία και τις διαδικασίες στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η φιλοσοφία των εμφυτευμάτων ζυγωματικών στοχεύει στην επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας στην αντιμετώπιση της σοβαρής γναθικής ατροφίας.

Δείτε Περισσότερα

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα κατασκευάζονται με μια 3D laser διαδικασία λιωσίματος, δημιουργώντας έτσι μοναδικά αποτελέσματα και προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα και άμεση αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σχεδιάζονται και δημιουργούνται προσαρμένα σε κάθε ασθενή ξεχωριστά, ενώ είναι πλήρως συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή οδοντικής αποκατάστασης, εφόσον υπάρχει επαρκές οστό και ιστός.

Δείτε Περισσότερα

Διατατική Οστεογένεση

Η διατατική οστεογένεση είναι μια σύγχρονη μέθοδος μέσω της οποίας διορθώνονται οι παραμορφώσεις λειτουργικά καθώς κι αισθητικά. Επιφέρει πολύ λιγότερο πόνο συγκριτικά με άλλες μεθόδους, έχει σχετικά μικρή διάρκεια (2 ώρες) και προσφέρει ένα καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα, όπως είναι η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Η διατατική οστεογένεση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη και πραγματοποιείται εφόσον έχουν γίνει πανοραμική εξέταση και αξονική τομογραφία. 

Δείτε Περισσότερα

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Τα τραύματα, οι εξαγωγές δοντιών, η περιοδοντική νόσος, καθώς και οι ανατομικές δυσμορφίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ελλείμματα ιστών με λειτουργικές και αισθητικές επιπλοκές. Η κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση είναι μια τεχνική που οδηγεί στην αναγέννηση των χαμένων περιοδοντικών ιστών με ελεγχόμενο τρόπο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια χειρουργική πρακτική που συνδυάζει τη χρήση οστικών μοσχευμάτων με την τοποθέτηση αφοριστικών μεμβρανών. Τα οστικά μοσχεύματα συμπληρώνουν το κενό του οστικού ελλείμματος λειτουργώντας ως “σκαλωσιά” για τη δημιουργία του νέου οστού.

Δείτε Περισσότερα

Μετατόπιση Κάτω Φατνιακού Νεύρου

Η τοποθέτηση ενδοστοματικών εμφυτευμάτων απαιτεί επάρκεια οστού. Ωστόσο, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που η επάρκεια φατνιακού οστού δεν αποτελεί κανόνα στην χειρουργική εμφυτευματολογία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζεται απώλεια του φατνιακού οστού από την περιοδοντική νόσο, καταστροφή του παρειακού συνήθως λόγω εξαγωγών, ή και απορρόφησή του λόγω χρόνιας νωδότητας.  Ακόμη, η οπίσθια κάτω γνάθος εμφανίζει μια δυσκολία, γιατί το κάτω φατνιακό αγγειονευρώδες δεμάτιο περνά μέσα από τον μυελό της κάτω γνάθου πριν διέλθει το γενειακό τρήμα για τη νεύρωση του μισού κάτω χείλους. Η συγκεκριμένη δυσκολία παρουσιάζεται από την περιοχή του τρίτου γόμφιου μέχρι και την περιοχή του δεύτερου προγόμφιου.

Δείτε Περισσότερα

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ