Γέφυρες – Θήκες Επί Εμφυτευμάτων

Οι γέφυρες – θήκες επί εμφυτευμάτων τοποθετούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πάντα μετά από εκτίμηση ενός έμπειρου Γναθοχειρουργού. Πρόκειται για μια διαδικασία που δίνει στον ασθενή οριστικό και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Αποτελεί προσθετική αποκατάσταση που χρησιμοποιείται για την κάλυψη κενού χώρου στο στόμα όταν λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια. Η γέφυρα – θήκη δοντιών προσαρμόζεται πλήρως στα ανατομικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε ασθενούς.

Οι γέφυρες – θήκες επί εμφυτευμάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, αναλόγως τα υλικά της κατασκευής τους: τις μεταλλοκεραμικές, τις ζιρκονίας, καθώς και τις ολοκεραμικές. Ο Γναθοχειρουργός αξιολογεί τη συνολική οδοντιατρική εικόνα του ασθενούς και καθορίζει το εάν είναι απαραίτητη η χρήση γέφυρας – θήκης. 

Δείτε Περισσότερα

Οδοντοστοιχίες Μασέλες Επί Εμφυτευμάτων

Οι μασέλες, ή αλλιώς κινητές ολικές οδοντοστοιχίες, είναι μια απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική λύση όταν ο ασθενής έχει χάσει όλα του τα δόντια. Η μασέλα δεν χρειάζεται να είναι πάντα τοποθετημένη στα δόντια, αλλά μπορεί να αφαιρείται όταν ο ασθενής το επιλέγει, ώστε να είναι ευκολότερη στη χρήση της. Η βάση της είναι ροζ και καλύπτει πλήρως τη στοματική κοιλότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ούλων. Αποτελείται ουσιαστικά από τεχνητά ακρυλικά δόντια που είναι τοποθετημένα πάνω σε μια ακρυλική βάση. Κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εφαρμόζει και να προσαρμόζεται πλήρως πάνω στο στόμα του εκάστοτε ασθενούς, ακολουθώντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά του στόματός του. Ουσιαστικά, αποτελεί μια εξατομικευμένη εργασία του οδοντοτεχνίτη με τον Γναθοχειρουργό.

Η μασέλα με εμφυτεύματα βελτιώνει τη συνολική αισθητική εικόνα προσώπου όπως επίσης συμβάλει και στο να αποκτήσει ο ασθενής πλήρη λειτουργικότητα του στόματός του. Η επιστροφή του στις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις είναι άμεση κι ο ασθενής αποκτά πλήρη ικανότητα ομιλίας και μάσησης. Ακόμη, αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή του καθώς και η αυτοεκτίμησή του. Η οδοντοστοιχία μασέλα αποτελεί μια ιδανική λύση, όταν η ολική έλλειψη δοντιών δημιουργεί θέμα στον ασθενή. 

Η τοποθέτηση της οδοντοστοιχίας μασέλας γίνεται με παράλληλη τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Όταν απουσιάζουν όλα τα δόντια από την άνω γνάθο τοποθετούνται 4 εμφυτεύματα, πάνω στα οποία στηρίζεται η μασέλα η οποία δεν καλύπτει τον ουρανίσκο σε αντίθεση με τις συμβατικές μασέλες. Στην κάτω γνάθο τοποθετούνται συνήθως 2 εμφυτεύματα, ώστε η μασέλα να στηριχθεί επαρκώς. Η τεχνική της στήριξης πάνω στα εμφυτεύματα ονομάζεται “επιεμφυτευματικές ολικές οδοντοστοιχίες”. Είναι μια ασφαλής μέθοδος που παρέχει οριστική λύση και αποκαθιστά την ολική απουσία των δοντιών.

Δείτε Περισσότερα