Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα: Τι Είναι

Όταν αναφερόμαστε σε εξατομικευμένα εμφυτεύματα εννοούμε τα λειτουργικά σταθερά εμφυτεύματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά προσαρμοσμένα πάνω στον ασθενή. Τα συμβατικά εμφυτεύματα δεν αποτελούν πάντα την καλύτερη λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελεί την ιδανική επιλογή, δημιουργώντας εξατομικευμένα εμφυτεύματα τα οποία προσαρμόζονται αποκλειστικά στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα κατασκευάζονται με μια 3D laser διαδικασία λιωσίματος, δημιουργώντας έτσι μοναδικά αποτελέσματα και προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα και άμεση αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σχεδιάζονται και δημιουργούνται προσαρμένα σε κάθε ασθενή ξεχωριστά, ενώ είναι πλήρως συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή οδοντικής αποκατάστασης, εφόσον υπάρχει επαρκές οστό και ιστός.

Φυσικά, σε περίπτωση που υπάρχει σημαντική απώλεια ιστού, τότε οι συμβατικές μέθοδοι περιορίζονται. Αντιθέτως, τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση προσφέρουν εξαιρετική λειτουργικότητα και παραμένουν σταθερά. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση οδοντική αποκατάσταση του ασθενούς.

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα: Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα

Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Ενδεικτικά, προσφέρουν υψηλή σταθερότητα με σχετικά χαμηλό κόστος. Επίσης, η διάρκεια της θεραπείας είναι σαφώς μικρότερη συγκριτικά με άλλες μεθόδους, ενώ εφαρμόζονται προσαρμοσμένα στον κάθε ασθενή. Η δομή και το μήκους τους είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, που συμβάλλουν στο να προσαρμοστούν σε κάθε κατάσταση.

Συνήθως, εφαρμόζονται είτε σε ασθενείς με τραυματισμό, είτε σε ασθενείς που παρουσιάζουν ατροφία ή απώλεια του οστού της γνάθου, καθώς επίσης και σε ασθενείς με ατομικούς περιοριστικούς παράγοντες. Ακόμη, προσαρμόζονται πλήρως στις ανάγκες του ασθενούς, όπως στην μάσηση, το άνοιγμα του στόματος, την κατάσταση της απέναντι γνάθου αλλά και τις ατομικές ξεχωριστές ανάγκες.

Μερικά από τα παραδείγματα των εξατομικευμένων εμφυτευμάτων αφορούν εμφυτεύματα για την ανακατασκευή των οστών του οφθαλμικού κόγχου, τα εμφυτεύματα-οδηγούς για την οστική αναγέννηση της γνάθου πριν την εισαγωγή οδοντικών εμφυτευμάτων, την αποκατάσταση της γνάθου με εμφυτεύματα ή ελλειμμάτων της με μόσχευμα της περόνης, καθώς και τα ανατομικά εμφυτεύματα κρανίου. Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα με τη χρήση της τρισδιάστατης προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση σε δύσκολα περιστατικά.

 

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα Δοντιών

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα: Πώς Παρασκευάζονται και πώς Τοποθετούνται

Η παρασκευή των εξατομικευμένων εμφυτευμάτων είναι μια παγκόσμια πατέντα που είναι μοναδική στον χώρο των εμφυτευμάτων. Με τη χρήση ειδικού λογισμικού, παραγγέλνονται εξατομικευμένα εμφυτεύματα για τον ασθενή, τα οποία έρχονται έτοιμα απευθείας από το εργοστάσιο. Το σημαντικό εδώ είναι ότι είναι ήδη πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ασθενούς. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια περίπτωση όπου προσαρμόζεται το εμφύτευμα στις ανάγκες του ασθενούς και όχι το αντίστροφο.

Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές όσον αφορά την τοποθέτηση και τα εργαλεία που χρειάζονται για την αποτύπωση και τοποθέτηση του κολοβώματος μεταξύ ενός συμβατικού εμφυτεύματος τιτανίου και ενός εμφυτεύματος ζιρκονίας. Διακρίνεται η θέση της κεφαλής του εμφυτεύματος ζιρκονίας στο επίπεδο των ούλων, ενώ στα συμβατικά εμφυτεύματα τιτανίου είναι σε επίπεδο οστού.

Το εμφύτευμα έρχεται απευθείας από το εργοστάσια με τον δικό του προκατασκευασμένο άξονα από ελαστικό υλικό, ο οποίος συγκολλάται και δεν βιδώνεται στο εμφύτευμα. Ο άξονας αυτός, μετά τη λήψη ενός απλού αποτυπώματος, διαμορφώνεται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο, ενώ παράλληλα γίνεται και η παρασκευή της τελικής εργασίας. Ο διαμορφωμένος άξονας και η τελική εργασία συγκολλούνται ταυτόχρονα στο ίδιο ραντεβού. Έτσι, μειώνονται τόσο η ταλαιπωρία των ασθενών όσο και τα ραντεβού.

Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα αποτελούν την ιδανική λύση για τα δύσκολα περιστατικά. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα.