Δόντια σε 1 Ημέρα με την Μέθοδο All-On-4: Τι Είναι

Η μέθοδος All-on-4 είναι μια σύγχρονη μέθοδος μέσω της οποίας ο ασθενής αποκτά σταθερή οδοντοστοιχία με 4 εμφυτεύματα μέσα σε μόλις 24 ώρες. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη τεχνική που προσφέρεται από την κλινική μας, με μοναδικό στόχο την άμεση και ασφαλή εμφύτευση δοντιών, ώστε να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση και λειτουργία της οδοντοστοιχίας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ανάπτυξη νέων τύπων εμφυτευμάτων παρέχει πλέον τη δυνατότητα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διαδικασίες που παλαιότερα διαρκούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα και περιελάμβαναν πολλά στάδια, να πραγματοποιούνται μέσα σε μόλις μια ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής έχει πρόσβαση σε μια ποιοτικότερη και πιο λειτουργική καθημερινότητα μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Τα ποσοστά επιτυχίας των σύγχρονων και εξειδικευμένων τεχνικών που παρέχει το ιατρείο μας για την Δόντια Σε 1 ημέρα – Μέθοδος All on 4 είναι αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα των κλασσικών πρωτοκόλλων αποκατάστασης με εμφυτεύματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα περιστατικά που απευθύνονται στην κλινική μας με ολική απώλεια δοντιών έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε άμεση αποκατάσταση, ενώ τηρούνται όλες οι προδιαγραφές σε υλικοτεχνική υποδομή. Η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται τόσο σε ασθενείς με ολική απώλεια δοντιών, όσο και σε εκείνους που πρόκειται να χάσουν τα δόντια τους, προλαμβάνοντας την κατάσταση και παρέχοντας μια λειτουργικά και αισθητικά άψογη οδοντοστοιχία.

 

Ποια είναι η Τεχνική Τοποθέτησης με την Μέθοδο All-on-4

Η μέθοδος All-on-4 εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και δύο δεκαετίες, προσφέροντας άμεσα και οριστικά αποτελέσματα στους ασθενείς. Η διαδικασία της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων είναι σχετικά απλή και τα στάδια που περιλαμβάνει εκτελούνται άψογα από το έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό μας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει, αρχικά, την τοποθέτηση ειδικών εμφυτευμάτων τιτανίου σε κάθε γνάθο μέσω μιας σύντομης και ελάχιστα επεμβατική τεχνικής. Τοποθετούνται οπίσθια εμφυτεύματα σε κλίση, ενώ συγχρόνως είναι δυνατή και η τοποθέτηση ακίνητης και σταθερής προσθετικής εργασίας. Μέσω αυτής της μεθόδου αξιοποιείται το διαθέσιμο οστό των γνάθων, χωρίς να χρειαστεί οστικό μόσχευμα.

Η επεμβατική διαδικασία διαρκεί μια μόλις ημέρα και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και λειτουργικό. Η μέθοδος τοποθέτησης εμφυτευμάτων All-in-4 αποτελεί την ιδανική λύση για ασθενείς που χρησιμοποιούσαν οδοντοστοιχίες, αλλά λόγω της μεγάλης απορρόφησης του οστού της γνάθου δεν έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα. Όλο και περισσότεροι ασθενής απευθύνονται στην κλινική μας, προκειμένου να επωφεληθούν από τη θεραπεία αποκατάστασης με τη μέθοδο All-on-4, με αποτέλεσμα να έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι και σήμερα εκατοντάδες επιτυχημένες επεμβάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την τοποθέτηση δοντιών μέσα σε 24 ώρες, καθώς συνήθως πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Οδοντοστοιχίες Μασέλες επί Εμφυτευμάτων
Γέφυρες Θήκες επί Εμφυτευμάτων

Ποια είναι τα Στάδια που Ακολουθούνται στην Μέθοδο All-on-4

Στάδιο 1ο: Βασικές Πληροφορίες

Αρχικά, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να λάβει υπόψιν του πριν προβεί στην επέμβαση. Αυτό μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε κάθε περίπτωση, η εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα μας παρέχει στον ασθενή μια λεπτομερή ενημέρωση πάνω στις επιλογές του και τη διαδικασία, βοηθώντας τον να αποκτήσει μια αρχική εικόνα πριν από το πρώτο του ραντεβού στην κλινική μας. Δεν υπάρχει καποιου είδους χρέωση για την ενημέρωση αυτή.

Στάδιο 2ο: Ραντεβού με τον Γναθοχειρουργό για μια Ολοκληρωμένη Ενημέρωση

Σε αυτό το πολύ σημαντικό στάδιο, ο ασθενής έχει την ευκαιρία να έρθει σε άμεση προσωπική επαφή με τον Γναθοχειρουργό και να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα των επιλογών του. Κάθε συμβουλή του Γναθοχειρουργού είναι ειδικά προσαρμοσμένη πάνω στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς, ενώ στο ραντεβού συμπεριλαμβάνεται και ένας ολοκληρωμένος κλινικός έλεγχος. Επίσης, ο Γναθοχειρουργός παίρνει το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό του ασθενούς, ενώ εξετάζεται και η καταλληλότητα του για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Το ραντεβού έχει διάρκεια 30-60 λεπτά και, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση του στόματος του ασθενούς, ο Γναθοχειρουργός μπορεί να αναλάβει την όλη διαδικασία.

Δόντια Σε 1 ημέρα - Μέθοδος All On 4

Στάδιο 3ο: Ακτινολογικές Εξετάσεις για Ολοκλήρωση της Διάγνωσης

Προκειμένου πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη διάγνωση, ο ασθενής είναι απαραίτητο να προβεί σε σε μια ειδικού τύπου Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία της άνω και της κάτω γνάθου. Η συγκεκριμένη ακτινολογική εξέταση δείχνει αναλυτικά την ανατομία των γνάθων, ώστε να ακολουθήσει η άρτια και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενούς κατασκευή και τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων με τη μέθοδο All-on-4. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση της Οδοντιατρικής Αξονικής Τομογραφίας, ο Γναθοχειρουργός και η ιατρική του ομάδα προχωρούν πλέον στον ψηφιακό σχεδιασμό της θεραπείας. Στόχος είναι πάντα η απόλυτη ασφάλεια του ασθενούς κατά τη διαδικασία της επέμβασης. Η εξέταση έχει διάρκεια 10 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ραντεβού.

Στάδιο 4ο: Δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Θεραπείας

Εφόσον όλα τα προηγούμενα στάδια έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς, η έμπειρη και πλήρως καταρτισμένη οδοντιατρική ομάδα μας ασχολείται με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θεραπείας που περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια για τη διαδικασία, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασθενούς. Η οργάνωση και η απόλυτη ακρίβεια της όλης διαδικασίας, καταγράφοντας αναλυτικά κάθε βήμα ώστε να διεξαχθεί η επέμβαση με απόλυτη ασφάλεια είναι και ο βασικός στόχος αυτού του σταδίου. Το συγκεκριμένο στάδιο πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις ακτινολογικές εξετάσεις.

Στάδιο 5ο: Βήματα πριν και κατά τη Διάρκεια του Χειρουργείου

Με τη μέθοδο All-on-4, η επιστροφή του λαμπερού χαμόγελου στα χείλη σας απέχει μόλις μερικές ώρες. Πριν το χειρουργείο, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό προβαίνει στη λήψη ειδικών φωτογραφιών όπως και μετρήσεων και ενδοστοματικών αποτυπωμάτων και κύριο σκοπό την προεγχειρητική κατασκευή της ακίνητης και σταθερής προσθετικής εργασίας, η οποία είναι πλήρως προσαρμοσμένη στη γνάθο του ασθενούς.

Κατά την ημέρα του χειρουργείου τοποθέτησης εμφυτευμάτων με τη μέθοδο All-on-4, πραγματοποιούνται, αρχικά, οι απαραίτητες εξαγωγές καθώς και ο πλήρης καθαρισμός της παθολογίας της περιοχής. Στη συνέχεια, ο Γναθοχειρουργός και οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι προχωρούν στη διαμόρφωση του οστού με σκοπό την τοποθέτηση των ειδικών εμφυτευμάτων. Στόχος είναι να αποκατασταθεί άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια η λειτουργικότητα του στόματος του ασθενούς και να αποκτήσει ένα άψογο και αισθητικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, ρυθμίζεται και προσαρμόζεται στα εμφυτεύματα η ακίνητη και σταθερή προσθετική εργασία που κατασκευάστηκε κατά τα προεγχειρητικά βήματα. Στη συνέχεια, ο ασθενής περνάει στο στάδιο της αναμονής, το οποίο έχει διάρκεια 4-5 ώρες και μπορεί είτε να κινηθεί ελεύθερα όπως επιθυμεί, είτε να παραμείνει στην ιδιωτική αίθουσα αναμονής της κλινικής μας.

Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο της αναμονής, ο Γναθοχειρουργός προχωράει στην εφαρμογή και τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας, ενώ υπάρχει η επιλογή η διαδικασία να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα ή την επόμενη, αναλόγως τις αντοχές του ασθενούς. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας με τη μέθοδο All-on-4, ο ασθενής αποκτά μια φυσική και λαμπερή οδοντοστοιχία σε μόλις 24 ώρες κι έτσι έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει άμεση στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η ομιλία και η μάσηση έχουν πλέον αποκατασταθεί πλήρως, ενώ η αισθητική είναι άκρως ικανοποιητική.

Βήματα μετά το Χειρουργείο

Μετά το χειρουργείο, ο ασθενής έχει αποκτήσει πλήρη λειτουργία του στόματός του και η αισθητική του εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη. Όπως είναι φυσικό, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που ακολουθούνται ώστε να είναι σίγουρο ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Αρχικά, την πρώτη ημέρα μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων με τη μέθοδο All-on-4 πραγματοποιείται ένας επιπλέον έλεγχος της στοματικής κοιλότητας ενώ παράλληλα ρυθμίζεται και η προσθετική εργασία. Επιπλέον, πραγματοποιείται έλεγχος της λειτουργικής και αισθητικής κατάστασης των γναθών όπως του καθαρισμού της περιοχής χωρίς να χρειάζεται να γίνει τοπική αναισθησία. Τις επόμενες ημέρες μετά την επέμβαση, ενδέχεται να εμφανιστεί κάποιο οίδημα ή ο ασθενής να αισθανθεί μια ήπια ενόχληση, οπότε και συνταγογραφείται συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή όταν κριθεί απαραίτητο.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ειδική διατροφή που οφείλει να ακολουθήσει ο ασθενής για ένα διάστημα, ενώ συνδυάζονται και οι κατάλληλες μέθοδοι καθαρισμού της στοματικής του κοιλότητας. Τα δόντια πλέον χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή, οπότε προτείνονται μαλακές τροφές (αυγά, ψάρι), προκειμένου να ασκείται όσο το δυνατό λιγότερη πίεση στην νέα οδοντοστοιχία. Ο καθαρισμός και η φροντίδα των δοντιών που τοποθετήθηκαν με τη μέθοδο All-on-4 απαιτούν ακριβώς τις ίδιες διαδικασίες με τα φυσικά δόντια. Φυσικά, ο Γναθοχειρουργός και η ιατρική του ομάδα παρέχουν στον ασθενή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει καθοδηγώντας τον πλήρως. Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιείται μέσα σε ένα διάστημα 10 ημερών για πλήρη έλεγχο και παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας, ενώ οι επόμενες επισκέψεις είναι μετά από 2 μήνες και μετά από 4 μήνες.

Στάδιο 7ο: Ολοκλήρωσης Θεραπευτικής Διαδικασίας

Αυτό είναι και το στάδιο που ολοκληρώνεται πλήρως η θεραπευτική διαδικασία, καθώς πραγματοποιείται η τοποθέτηση της τελικής προσθετικής εργασίας, προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως χαμένα δόντια. Η βιολογική διαδικασία της οστεοενσωμάτωσης των εμφυτευμάτων διαρκεί περίπου 6 μήνες, ενώ σε αυτό το διάστημα σταθεροποιείται και το οστό της άνω και της κάτω γνάθου και τα ούλα παίρνουν τις τελικές τους διαστάσεις. Η προσωρινή ακίνητη προσθετική εργασία δεν επηρεάζει την επούλωση.

Η τοποθέτηση της τελικής προσθετικής εργασίας πραγματοποιείται με ειδικό σκελετό τιτανίου που κατασκευάζεται προσαρμοσμένο αποκλειστικά στις ανάγκες της στοματικής κοιλότητας του εκάστοτε ασθενούς. Στην κλινική μας χρησιμοποιούνται οι πιο εξελιγμένες εργαστηριακές τεχνικές με στόχο την ασφάλεια του ασθενούς και το σταθερό και οριστικό αποτέλεσμα. Με αυτό το τελικό βήμα ολοκληρώνεται η θεραπευτική διαδικασία και ο ασθενής έχει πλέον λάβει οριστική λύση με την μέθοδο All-on-4.

Δόντια Σε 1 ημέρα - Μέθοδος All On 4

Πλεονεκτήματα της Μεθόδου All-on-4

Ένα από τα πλέον σημαντικά οφέλη της μεθόδου με το πρωτόκολλο All-on-4 είναι το γεγονός ότι συμβάλλει στη διατήρηση των διαστάσεων των οστών της γνάθου, όπως επίσης και το ότι το αποτέλεσμα είναι όμοιο με τα φυσικά δόντια και είναι οριστικό. Η οδοντοστοιχία δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί προκειμένου να καθαριστεί και ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να φροντίζει τα δόντια του κανονικά, όπως έκανε και με τα φυσικά δόντια.

Ακόμη, η προσθετική εργασία σταθεροποιείται απολύτως και εφαρμόζει πλήρως στις γνάθους, προσφέροντας πλήρη στήριξη χωρίς να κάθεται στα δόντια όπως οι αφαιρούμενες οδοντοστοιχίες. Ένα επιπλέον όφελος δεν υπάρχει περιορισμός στο τι τροφή καταναλώνει ο ασθενής, ενώ η ομιλία αποκαθιστάται πλήρως. Η εξωτερική εμφάνιση της των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι όμοια με εκείνη των φυσικών δοντιών με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση του ασθενούς να τονώνονται σημαντικά. Τα εμφυτεύματα δοντιών που έχουν τοποθετηθεί με τη μέθοδο All-on-4 βοηθούν στη διατήρηση των διαστάσεων των οστών της γνάθου και υποστηρίζουν σωστά τα μάγουλα και τα χείλη.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αυτά συμβάλλουν ακόμα στη διατήρηση του οστού της γνάθου, επειδή δεν ασκούν πίεση στα ούλα και στις γνάθους, καθώς επίσης και δεν στηρίζονται στους ιστούς των ούλων, αλλά πάνω σε εμφυτεύματα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς αποφεύγονται οι πληγές στο στόμα και η ολίσθηση. Τέλος, το σημαντικότερο όφελος είναι η διάρκεια της διαδικασίας, καθώς ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει δόντια μέσα σε 24 ώρες με αποτέλεσμα που διαρκεί μια ζωή. Η μέθοδος αποτελεί οριστική λύση και ο ασθενής ξεγνοιάζει μια για πάντα, ενώ είναι απολύτως ασφαλής.

Η κλινική μας εγγυάται άμεσα και οριστικά αποτελέσματα μέσω των σύγχρονων τεχνικών που εφαρμόζονται από τους εξειδικευμένους οδοντίατρους μας. Ελάτε άμεσα σε επαφή μαζί μας, προκειμένου να κλείσουμε ένα ραντεβού και να έρθετε σε προσωπική επαφή με τον Γναθοχειρουργό μας. Αποκτήστε το χαμόγελο που σας αξίζει μέσα σε 24 ώρες ξεκινώντας από σήμερα.