Ρομποτική Χειρουργική Εμφυτευμάτων: Τι Είναι

Η Ρομποτική Χειρουργική Εμφυτευμάτων είναι η χρήση τελευταίας γενιάς ιατρικού εξοπλισμού που προσφέρεται στην κλινική μας από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η αψεγάδιαστη εκτέλεση είναι βασικές προϋποθέσεις για την απόλυτη επιτυχία της χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Η ύπαρξη επαρκούς οστού και η ποιότητά του παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της επιτυχημένης οδοντικών εμφυτευμάτων.

Ρομποτική Χειρουργική Εμφυτευμάτων

 

 

Ρομποτική Χειρουργική Εμφυτευμάτων: Πως πραγματοποιείται;

Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογία 3D ακτινών Χ εξασφαλίζεται η δημιουργία του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στη διαδικασία του λεπτομερούς σχεδιασμού χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών. Επιπλέον, η λήψη της 3D αξονικής τομογραφίας δοντιών συμβάλλει στο να διαπιστωθεί το μέγεθος του οστικού ελλείμματος, καθώς η τρισδιάστατη σάρωση επιτρέπει στον Γναθοχειρουργό μέσω της απεικόνισης να επιλέξει το δυνητικό σημείο εμφύτευσης και τις παρακείμενες ανατομικές δομές που πρέπει να αποφευχθούν.

Η οπτική σάρωση των δοντιών, σε συνδυασμό με την ακτινογραφία 3D, δημιουργεί ένα ακριβές εικονικό μοντέλο πάνω στο οποίο πραγματοποιείται η εξατομικευμένη θεραπεία οδοντικών εμφυτευμάτων, πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς. Πλέον, η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης προσφέρει υπερσύγχρονες μεθόδους ρομποτικής εμφυτευμάτων, οι οποίες επιτρέπουν το σχεδιασμό ακόμα και της παραμικρής λεπτομέρειας, όπως είναι η μάρκα του εμφυτεύματος, το μήκος του, η διάμετρός του, η γωνίωση, ο τύπος της τελικής αποκατάστασης και το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης οστού.

Πρόκειται για την πλήρη ψηφιακή περιγραφή της χειρουργικής επέμβασης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του οδοντικού εμφυτεύματος. Στην κλινική μας, εκτός από το ευχάριστο, άνετο και ζεστό περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη στους ασθενείς μας, δημιουργούμε τις κατάλληλες ιατρικές συνθήκες, προκειμένου η ρομποτική χειρουργική εμφυτευμάτων να εκτελεστεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια.

Ποια είναι η Διαδικασία Ψηφιακής Καθοδήγησης για την Τοποθέτηση Οδοντικού Εμφυτεύματος

Αρχικά, η χειρουργική διαδικασία προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς, καθώς αξιοποιούνται οι πληροφορίες που υπάρχουν στο αρχείο με σκοπό να δημιουργηθούν ειδικές καθοδηγούμενες χειρουργικές ενδοπροσθέσεις (stents) στα σημεία που χρειάζεται. Εφόσον ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, ο Γναθοχειρουργός και η εξειδικευμένη ιατρική του ομάδα προχωρούν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών.

Αυτοί οι εξατομικευμένοι οδηγοί ακριβείας κατασκευάζονται σε εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας στις Η.Π.Α με πολύ υψηλό βαθμός ακρίβειας. Οι οδηγοί περιλαμβάνουν μεταλλικούς σωλήνες, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με τα καθοδηγούμενα χειρουργικά τρυπάνια. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη και απολύτως ακριβής τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος, καθώς έχει εξασφαλιστεί με αυτή τη μέθοδο η κατάλληλη γωνία και ο έλεγχος του βάθους. Λόγω της αυξημένης ακρίβειας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που τα εμφυτεύματα τοποθετούνται χωρίς κρημνό, κι έτσι δεν χρειάζονται ράμματα ή τομές, παρά μόνο μια μικρή τρύπα στο κόμμι, ώστε να τοποθετηθεί το οδοντικό εμφύτευμα.

Τα ποσοστά επιτυχίας της ρομποτικής χειρουργικής τοποθέτησης στην κλινική μας είναι πολύ υψηλά, καθώς τόσο ο Γναθοχειρουργός όσο και το ιατρικό προσωπικό είναι πλήρως καταρτισμένοι και έχουν τεράστια εμπειρία. Από το πρώτο σας ραντεβού μέχρι και το τελευταίο στάδιο, εγγυόμαστε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας με άμεση εξυπηρέτηση και πλήρης καθοδήγηση, ώστε να είστε σίγουροι για το κάθε σας βήμα. Αποκτήστε το λαμπερό χαμόγελο ικανοποίησης που πάντα ονειρευόσασταν κλείνοντας το ραντεβού σας μαζί μας σήμερα.