Σημαντική Ενημέρωση

Κυκλοφορούν ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, Στο Διαδίκτυο ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΟΠΥΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ

Η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια από τον Γναθοχειρουργό και την ιατρική του ομάδα. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο ασθενής έχει την επιλογή να αποκτήσει δόντια μέσα σε 1 μόλις ημέρα με την άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο αριθμός των επισκέψεων και ο ασθενής αποκτά μακροχρόνια λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα παραδοσιακά πρωτόκολλα αποκατάστασης φυσικών δοντιών απαιτούν πολλές επισκέψεις στην κλινική και μπορούν να διαρκέσουν από 3 έως 12 μήνες. Αντιθέτως, η άμεση φόρτιση είναι μια θεραπευτική διαδικασία που εγγυάται δόντια την ίδια ημέρα, κάτι που είναι φυσικά άκρως ωφέλιμο για τον ασθενή, καθώς μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα. Η κλινική μας ακολουθεί τις ασφαλέστερες τεχνικές, οι οποίες εφαρμόζονται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ το άριστο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

 

 

Άμεση Φόρτιση Εμφυτευμάτων: Πλεονεκτήματα

Η ταχύτερη θεραπεία και η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας της αποκατάστασης των φυσικών δοντιών αποτελεί μια από τις βασικές ανάγκες των ασθενών. Αυτή η ανάγκη καλύπτεται πλήρως από την άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων δοντιών, καθώς πολλοί ασθενείς για διάφορους λόγους αδυνατούν να παραμείνουν χωρίς δόντια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ποσοστά επιτυχίας μετά την εξαγωγή δοντιού αγγίζουν το 97-100%.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση, χρειάζεται να επιτευχθεί επαρκής αρχική σταθερότητα των οδοντικών εμφυτευμάτων. Η ολοκλήρωση της τοποθέτησης της προσθετικής εργασίας πραγματοποιείται μέσα σε 24 ώρες από την αρχική τοποθέτηση του εμφυτεύματος και προϋποθέτει ειδικό και προσαρμοσμένο σχεδιασμό από τον προσθετολόγο. Η μέθοδος της άμεσης φόρτισης μπορεί να γίνει είτε για ένα μόνο δόντι είτε για πολλά, ενώ πάντα χρησιμοποιείται το κατάλληλο είδος εμφυτεύματος. Το κάθε εμφύτευμα που δημιουργείται ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, αρχικά το πρώτο είναι το μικρό χρονικό διάστημα που ο ασθενής μένει χωρίς δόντια. Με την άμεση φόρτιση, αποκαθίσταται άμεσα η απουσία των φυσικών δοντιών και, στις περιπτώσεις που η εφαρμογή της μεθόδου ενδείκνυται κλινικά, αποτελεί την αμεσότερη και καταλληλότερη λύση αντικατάστασης δοντιών. Ακόμη, σε περίπτωση που χρειάζεται να γίνει χρήση οστικού μοσχεύματος, η μέθοδος της άμεσης φόρτισης μειώνει την ανάγκη πολλών χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και το συνολικό χρονικό διάστημα που διαρκεί η θεραπεία. Πλέον, μέσω της τεχνικής ενός σταδίου, επιτυγχάνεται μια απλοποιημένη χειρουργική ροή εργασία μέσα σε μια μόλις ημέρα. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε επανειλημμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μένει απολύτως ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η συντόμευση του χρονικού διαστήματος που διαρκεί η θεραπεία της άμεσης φόρτισης. Η χρήση θήκης και γέφυρας που στηρίζεται στα φυσικά δόντια απαιτεί μερικές εβδομάδες μέχρι η θεραπεία αποκατάστασης να ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε γίνεται και στα παραδοσιακά πρωτόκολλα οδοντικών εμφυτευμάτων. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, ο ασθενής αποκτά ξανά τη λειτουργικότητα και την αισθητική που είχε προηγουμένως.

Η μέθοδος της άμεσης φόρτισης εγγυάται δόντια την ίδια ημέρα, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μπορεί να επανέλθει άμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες. Το χρώμα, το σχήμα και η διαφάνεια των δοντιών είναι ίδια με των φυσικών δοντιών.

Άμεση Φόρτιση Εμφυτευμάτων: Διαδικασία

Προκειμένου ο ασθενής να αποκτήσει δόντια την ίδια ημέρα, πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις για να αξιολογηθεί το κατά πόσο υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να εφαρμοστεί η μέθοδος. Εάν η μέθοδος ενδείκνυται, οι οδοντίατροι παίρνουν το πλήρες ιστορικό του ασθενούς και αναλύουν τα δεδομένα των εξετάσεων, ώστε να υπάρξει θεραπεία πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενούς. Οι διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνουν φωτογραφίες, ακτινογραφίες και Ειδική Αξονική Τομογραφία.

Ακολούθως, οι εξειδικευμένου οδοντίατροι κατασκευάζουν ένα ομοίωμα των οστών της γνάθου χρησιμοποιώντας ειδική ψηφιακή τεχνολογία. Πάνω στο ομοίωμα θα σχεδιαστεί ένας χειρουργικός νάρθηκας, ο οποίος καθορίζει την ακριβή θέση και γωνία της τοποθέτησης του εμφυτεύματος. Έπειτα ακολουθεί η χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας τα τεχνητά δόντια συνδέονται με το οδοντικό εμφύτευμα με μια σύντομη διαδικασία, η οποία συνήθως πραγματοποιείται με αναισθησία.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από την έμπειρη ιατρική ομάδα της κλινικής  μας είναι απολύτως ασφαλείς, ενώ τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας της άμεσης φόρτισης οφείλονται σε ένα συνδυασμό τεχνογνωσίας, κατάλληλο εξοπλισμού και πλήρους κατάρτισης των ιατρών μας. Τα αποτελέσματα από τη θεραπευτική αυτή διαδικασία είναι άμεσα και μακροπρόθεσμα και ο ασθενής αποκτά λειτουργικά και καλαίσθητα δόντια, που είναι όμοια με τα φυσικά, παίρνοντας έτσι το χαμόγελό του πίσω.