Εμφυτεύματα Δοντιών με Λέιζερ: Τι Είναι

Το λέιζερ χρησιμοποιείται πλέον τόσο στον ιατρικό όσο και στον οδοντιατρικό τομέα, καθώς έχει πολύ αποτελεσματική δράση. Στις οδοντιατρικές θεραπείες, το λέιζερ συνήθως αποτελεί συμπληρωματική θεραπεία σε άλλες κλασικές διαδικασίες. Αναλόγως με τους ιστούς που έρχεται σε επαφή, ταξινομείται σε λέιζερ μαλακών ιστών και σε λέιζερ σκληρών ιστών. Δεν απαιτείται αναισθησία, ενώ η χρήση του γίνεται μόνο από άψογα καταρτισμένους Γναθοχειρουργούς σχετικά με το μήκος κύματος του λέιζερ που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κάθε διαδικασία.

Στην κλινική μας θα βρείτε ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό που αποτελείται από εξειδικευμένους οδοντιάτρους με πολυετή εμπειρία, ενώ εφαρμόζουν επιτυχώς ακόμα και τις πιο πολύπλοκες επεμβατικές θεραπείες. Δημιουργούμε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, με πρωταρχικό μας στόχο την απόλυτη ασφάλεια του ασθενούς.

Εμφυτεύματα Δοντιών με Λέιζερ: Θεραπεία Περιεμφυτευματίτιδας

Στις περιπτώσεις που ο ασθενής παρουσιάζει μικροβιακό πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα, η θεραπεία περιεμφυτευματικών νόσων αποτελεί την ιδανική λύση. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να είναι χειρουργική ή μη χειρουργική και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιείται η εφαρμογή της καινοτόμου μεθόδου με τη χρήση οδοντιατρικών λέιζερ. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται φωτοδυναμική θεραπεία, η οποία στηρίζεται στη χορήγηση ενός “φωτοευαισθητοποιητή”, ο οποίος απορροφάται από τα βακτήρια και ενεργοποιείται από ακτινοβολία κατάλληλου μήκους κύματος με τη βοήθεια οξυγόνου. Μέσω αυτής της εξειδικευμένης και υπερσύγχρονης τεχνικής απελευθερώνεται θερμότητα σε πολύ μικρό βαθμό και παράγονται κυτταροτοξικά προϊόντα. Στην πιο σύγχρονη μορφή της, η φωτοδυναμική θεραπεία ονομάζεται “φωτοθερμική θεραπεία” και ένα από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιείται για την επιτυχή αντιμετώπιση περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών νόσων είναι το πρωτόκολλο EmunDo.

Εμφυτεύματα δοντιών με λέιζερ

Πώς Λειτουργεί η Τεχνική της Θεραπείας Περιεμφυτευματίτιδας

Η τεχνική για τη θεραπεία περιοδοντίτιδας και περιεμφυτευματίτιδας με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου EmunDo αποτελεί μια υπερσύγχρονη μέθοδο που πραγματοποιείται αυστηρά και μόνο από έναν εξειδικευμένο Γναθοχειρουργό με πλήρη κατάρτιση και πολυετή εμπειρία, ο οποίος θα μπορεί να φέρει εις πέρας με άριστο και ασφαλή τρόπο την τεχνική αυτή. Η ασφάλεια του ασθενούς και το αψεγάδιαστο τελικό αποτέλεσμα αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο, ώστε ο ασθενής να φύγει από το ιατρείο μας πλήρως ικανοποιημένος, έχοντας πλέον αποκτήσει ένα υγιές στόμα κι ένα λαμπερό χαμόγελο.

Στάδιο 1ο

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του θεραπευτικού πρωτοκόλλου EmunDo η εταιρεία παρέχει έτοιμο το kit, το οποίο περιλαμβάνει δύο φιαλίδια. Στη συνέχεια, λαμβάνεται με σύριγγα μια πολύ μικρή δόση απιονισμένου νερού από το ένα φιαλίδιο, το οποίο αναμειγνύεται με ολόκληρη την ποσότητα της σκόνης πράσινου της ινφακυανίνης στο δεύτερο φιαλίδιο. Ακολούθως, μόλις το διάλυμα γίνει ομογενές, λαμβάνεται με σύριγγα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έγχυση του διαλύματος του φωτοευαισθητή μέσα στον περιοοδοντικό ή τον περιεμφυτευματικό θύλακο.

Όταν ολοκληρωθεί κι αυτό το στάδιο πραγματοποιείται μηχανική απομάκρυνση των μικροβιακών εναποθέσεων και, μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου, αποφεύγεται η πρόκληση αιμορραγίας και η απορρόφηση της ακτινοβολίας από την αιμοσφαιρίνη. Τέλος, σε αυτό το στάδιο πραγματοποιείται και η ακτινοβόληση κάθετα προς την εξωτερική επιφάνεια των ιστών με την ειδική θεραπευτική χειρολαβή σκέδασης και γίνεται η ενεργοποίηση του φωτοευαισθητοποιητή διαμέσου των ούλων.

Στάδιο 2ο

Σε αυτό το δεύτερο στάδιο χρησιμοποιείται οπτική ίνα με ειδικό άκρο, το οποίο επιτρέπει ακτινοβόληση για 5 έως 15 δευτερόλεπτα. Επειτά η οπτική ίνα εισέρχεται εντός του θυλάκου και εκτελούνται κυκλικές κινήσεις σε όλο του το εύρος.

Στάδιο 3ο

Στο 3ο και τελευταίο στάδιο γίνεται χρήση οπτικής ίνας με ένα επίπεδο άκρο με διάρκεια ακτινοβόλησης από 5 έως 15 δευτερόλεπτα ανά επιφάνεια θυλάκου. Σε αυτό σημείο, η οπτική ίνα που εισέρχεται εντός του θυλάκου εφάπτεται στο εξωτερικό του τοίχωμα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται αποεπιθηλιοποίηση και αφαίρεση του κοκκιώδους ιστού στην έκταση της φλεγμονής.

Μόλις ολοκληρωθεί και η τελευταία αυτή διαδικασία, στην ίδια συνεδρία είναι δυνατό να αφαιρεθούν οι μικροβιακές εναποθέσεις από την εμφυτευματική επιφάνεια. Όλη η διαδικασία με τα 3 αυτά στάδια που προαναφέρθηκαν μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον ο ασθενής το έχει ανάγκη μέχρι και άλλες δύο φορές, με διάστημα μιας εβδομάδας μεταξύ των συνεδριών. Στη συνέχεια, γίνεται επανεξέταση του ασθενούς μέσα στις επόμενες 4-6 εβδομάδες και μετά ακολουθεί η φάση της διατήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος με επανεξέταση ανά 2-3 μήνες.

Γιατί να μας επιλέξετε

Η θεραπεία εμφυτευμάτων δοντιών με λέιζερ με το πρωτόκολλο EmunDo είναι άκρως εξειδικευμένη και είναι απαραίτητο ο Γναθοχειρουργός να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας και να έχει απόλυτη εξοικείωση και εμπειρία. Η Ιατρική Ομάδα έχει ως βασικό μέλημα της την πλήρη ικανοποίηση και ασφάλεια του ασθενούς, εφαρμόζοντας κάθε διαδικασία εξατομικευμένα, ενώ τα άτομα που μας εμπιστεύονται έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες και εργασίες.