Skip to main content

Εμφυτεύματα Δοντιών: Η Πιο Αξιόπιστη Και Ασφαλής Μέθοδος για την Αποκατάσταση Χαμένων Δοντιών

Εμφυτεύματα Δοντιών: Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα

Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που προβληματίζονται για το εάν τα εμφυτεύματα δοντιών είναι πραγματικά η κατάλληλη και καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε μια γκάμα λύσεων αποκατάστασης χαμένων δοντιών. Σε αντίθεση με τις θήκες και τις γέφυρες, τα οδοντικά εμφυτεύματα αντικαθιστούν το χαμένο δόντι από τη ρίζα.

Όταν ένα φυσικό δόντι χάνεται, το κόκαλο που στήριζε το δόντι αυτό στη γνάθο απορροφάται σταδιακά. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε άμεσο χρονικό διάστημα παραμορφώνονται χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενούς. Το οδοντικό εμφύτευμα καλύπτει τη θέση του χαμένου δοντιού, καθώς λειτουργεί ως τεχνητή “ρίζα’ και έτσι εμποδίζει την απορρόφηση του οστού που ακολουθεί την απώλεια του δοντιού.

Τα εμφυτεύματα δοντιών συμβάλλουν τόσο στην αισθητική όσο και στη διατήρηση της στοματικής υγείας και υγιεινής. Η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος δοντιού δεν απαιτεί την αλλοίωση και το τρόχισμα των γειτονικών φυσικών δοντιών, όπως συμβαίνει με τις κλασσικές γέφυρες. Αντίθετα, το εμφύτευμα έχει αυτόνομη βάση και στηρίζεται στο κόκκαλο του ασθενούς, δίχως να επηρεάζει τα υπόλοιπα δόντια.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν την όψη και τη λειτουργικότητα των υπόλοιπων δοντιών. Επίσης, προλαμβάνουν καταστροφές στο οστό και τα ούλα οι οποίες συχνά προκαλούνται από τις κλασσικές γέφυρες και τις τεχνητές οδοντοστοιχίες (μασέλες). Πολύ βασικό είναι και το ότι τα εμφυτεύματα δοντιών διαρκούν εφ’ όρου ζωής, επομένως προσφέρουν οριστικό και μόνιμο αποτέλεσμα.

Ακόμα, αποτελούν την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά κι επιστημονική θεραπεία για την αποκατάσταση χαμένων δοντιών που είναι διαθέσιμη σήμερα. Σημαντικό είναι επίσης και το ότι δεν αναπτύσσουν τερηδόνα, δεν χρειάζονται απονεύρωση, ενώ επιτρέπουν τόσο δυνατό δάγκωμα όσο ένα υγιές φυσικό δόντι. Ο ασθενής μπορεί να τρώει ό,τι επιθυμεί χωρίς ανησυχία για την αντοχή των δοντιών του, ενώ η τελική τους μορφή είναι μόνιμη, σταθερή και δυνατή. Τέλος, ο ασθενής μπορεί να αποκτήσει ένα λαμπερό και όμορφο χαμόγελο.

Εμφυτεύματα Δοντιών: Μια Τεχνολογική Επανάσταση στην Αποκατάσταση των Χαμένων Δοντιών

 

Τα εμφυτεύματα δοντιών αντικαθιστούν τα χαμένα χαμόγελα. Πρόκειται για μια πλήρως ασφαλή, αποτελεσματική και επιστημονικά δοκιμασμένη μέθοδο που δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει από την απώλεια ή καταστροφή δοντιών. Με τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι δυνατό να αντικατασταθούν ένα, δύο, τρία ή και όλα τα χαμένα δόντια του ασθενούς. Κάθε εμφύτευμα, αναλόγως το μέγεθός του, μπορεί να αποτελέσει σταθερή και στερεή βάση για άλλα δόντια. Για να πραγματοποιηθεί μόνιμη ακίνητη αποκατάσταση της άνω γνάθου απαιτούνται 6 εμφυτεύματα, τα οποία χρησιμοποιούνται παράλληλα και ως μόνιμες βάσεις για όλα τα υπόλοιπα δόντια του ασθενούς. Για μόνιμη και ακίνητη αποκατάσταση της κάτω γνάθου απαιτούνται συνήθως 4-5 εμφυτεύματα.

Εμφυτεύματα Δοντιών: Ψηφιακός Σχεδιασμός και Υπολογιστικά Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

 

Η μέθοδος του ψηφιακού σχεδιασμού και της καθοδηγούμενης τοποθέτησης εμφυτευμάτων είναι η ιδανική λύση για τους ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε πολλαπλή τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών. Η μέθοδος του ψηφιακού σχεδιασμού και της καθοδηγούμενης τοποθέτησης εμφυτευμάτων δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να δει και να επιλέξει, όσο αυτό είναι εφικτό, πώς θα είναι τα νέα του δόντια αρκετό χρονικό διάστημα πριν την οριστική τοποθέτηση. Ο σχεδιασμός των νέων δοντιών πραγματοποιείται ψηφιακά στον υπολογιστή, πάνω σε εικονικό εκμαγείο του ίδιου του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο την ώρα της τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει άμεσα τα νέα δόντια στον ασθενή. Ο ασθενής μπορεί να φύγει από το ιατρείο με δόντια πάνω στα εμφυτεύματα.

Πρόκειται για μια πραγματικά επιστημονική επανάσταση στο χώρο των εμφυτευμάτων. Η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει απόλυτη ακρίβεια, μέγιστη ασφάλεια και προσχεδιασμένο, υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα. Επίσης, ο ασθενής δεν χρειάζεται να διακόψει τυχόν αντιπηκτική θεραπεία που λαμβάνει. Η επούλωση επιτυγχάνεται σημαντικά και ελαχιστοποιείται ο πόνος, ενώ δεν υπάρχουν τομές και ράμματα στην περιοχή. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ