Skip to main content

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα All-On-4;

Η μέθοδος αποκατάστασης All-On-4, γνωστή και ως “δόντια σε μια μέρα“, χρησιμοποιείται για τη στήριξη μιας επιεμφυτευματικής ολικής οδοντοστοιχίας σε 4 εμφυτεύματα εκμεταλλευόμενη το οστό της γνάθου που απομένει, χαρίζοντάς σας ένα υπέροχο χαμόγελο με δόντια που δείχνουν και λειτουργούν όπως τα φυσικά.

Η All-On-4 είναι μια τεχνική όπου 4 ή 6 εμφυτεύματα τοποθετούνται στρατηγικά σε κάθε γνάθο και είναι ιδανικά για ασθενείς που τους λείπουν πολλά δόντια στη σειρά και θα ήθελαν να τα αντικαταστήσουν όλα σε μια γρήγορη και απρόσκοπτη διαδικασία.

Επειδή, χρησιμοποιούνται λιγότερα εμφυτεύματα, η διαδικασία γίνεται ταχύτερα και ως εκ τούτου, αποτελεί μακροπρόθεσμα την πιο οικονομικά αποδοτική μέθοδο αποκατάστασης.

Χρειάζομαι οδοντικά εμφυτεύματα All-On-4;

Οποιοσδήποτε πρόκειται να υποβληθεί σε εξαγωγή δοντιών είναι υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα με τη μέθοδο All-On-4.

Το All-On-4 είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς εάν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε πολλαπλά χαμένα δόντια με μικρότερο χρόνο οστεοενσωμάτωσης σε σύγκριση με την τοποθέτηση πολλαπλών κλασσικών εμφυτευμάτων, τα οποία χρειάζονται 4-6 μήνες για να ενσωματωθεί η «βίδα» στο οστό.

Οι άνθρωποι που επιλέγουν τα οδοντικά εμφυτεύματα All-On-4 μοιράζονται τις παρακάτω ομοιότητες:

 • Έχουν χάσει όλα τους τα δόντια ή πρόκειται να τα χάσουν σύντομα
 • Απώλεια οστού στην περιοχή της γνάθου.
 • Φυσική οδοντοστοιχία σε κακή κατάσταση.
 • Ανάγκη αντικατάστασης τεχνητής ολικής Οδοντοστοιχίας.
 • Δεν έχουν ικανοποιητική υγεία για πιο προχωρημένες επεμβάσεις τοποθέτησης και αποκατάστασης οδοντικών εμφυτευμάτων.

Διαδικασία All-On-4

Στάδιο 1: Διαβούλευση/Συζήτηση

Λεπτομερής διερεύνηση των ανησυχιών
Όταν παρευρεθείτε στη Κλινική μας, η ομάδα των οδοντιάτρων μας θα συζητήσει όλες τις ανησυχίες σας σχετικά με τη διαδικασία και θα διαπιστώσουμε αν είστε κατάλληλος για μια επέμβαση All-On-4.

Πλήρης οδοντιατρική αξιολόγηση
Ο γναθοχειρουργός μας θα εξετάσει διεξοδικά τη γενική σας υγεία, καθώς και την κατάσταση των δοντιών και των ούλων σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη ορισμένων ακτινογραφιών και σαρώσεων CBCT (υπολογιστική τομογραφία κωνικής δέσμης). Αυτά τα βήματα γίνονται για να αξιολογηθεί η καταλληλόλητά σας για τη διαδικασία οδοντικών εμφυτευμάτων All-On-4 ή άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας
Οι οδοντίατροί μας θα σας εξηγήσουν στη συνέχεια διεξοδικά την κατάστασή σας, τα οφέλη και τους κινδύνους καθεμιάς από τις πιθανές επιλογές και θα προσαρμόσουν ένα τελικό σχέδιο θεραπείας μετά από διαβούλευση μαζί σας.

Στάδιο 2: Διαδικασία All-On-4

Αναισθησία
Πριν από την έναρξη, οι σχετικές περιοχές θα μουδιάσουν πλήρως με τοπικό αναισθητικό, ώστε να μην αισθανθείτε καθόλου πόνο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας, παρά μόνο ελαφριά πίεση ή δονήσεις.

Διαδικασία οδοντικών εμφυτευμάτων All-On-4
Ο γναθοχειρουργός μας θα πραγματοποιήσει πρώτα τις απαραίτητες εξαγωγές των σχετικών δοντιών. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσει με ακρίβεια στο οστό της γνάθου σας τα κατάλληλα σε μέγεθος εξαρτήματα εμφυτευμάτων All-On-4.

Προσωρινές γέφυρες με οδοντικά εμφυτεύματα All-On-4
Στη συνέχεια, το εσωτερικό εργαστήριό μας θα προχωρήσει στην εξατομικευμένη κατασκευή της προσωρινής ακίνητης οδοντοστοιχίας. Αυτή θα τοποθετηθεί στα εμφυτευματικά σας εξαρτήματα στην ίδια συνεδρίαση, αποκαθιστώντας με επιτυχία το χαμόγελό σας, τη μορφή και τη λειτουργία σας την ίδια ημέρα.

Στάδιο 3: Μετεγχειρητικό

Ο οργανισμός σας χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να δεχτεί το εμφύτευμα. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να προσέλθετε για μερικά ακόμα ραντεβού, προκειμένου ο γναθοχειρουργός να ελέγξει τη διαδικασία επούλωσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης, ο ασθενής μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψει στο οδοντιατρείο για τη λήψη αποτυπωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της τελικής προσθετικής εργασίας. Για να γίνει αυτό, ο γναθοχειρουργός θα αφαιρέσει την προσωρινή οδοντοστοιχία και θα λάβει τα «καλούπια» των ούλων και των εμφυτευμάτων έτσι ώστε η νέα μόνιμη οδοντοστοιχία να προσαρμοστεί πλήρως με το περίγραμμα των επουλωμένων ούλων και εμφυτευμάτων. Αφού ληφθούν τα αποτυπώματα, η προσωρινή οδοντοστοιχία θα επανατοποθετηθεί στη θέση της μέχρι να κατασκευαστεί η τελική.

Μετά την εφαρμογή της μόνιμης επιεμφυτευματικής οδοντοστοιχίας, η διαδικασία ολοκληρώνεται επίσημα και ο ασθενής είναι πλέον έτοιμος να απολαύσει τη ζωή του με το ολοκαίνουργιο σετ μόνιμων δοντιών.

Ωστόσο, σε περίπτωση που όλο το παραπάνω σχέδιο θεραπείας είναι ακατάλληλο για εσάς λόγω μεγάλης απώλειας του οστού της γνάθου, ίσως να χρειαστείτε οστική ανάπλαση ή αποκατάσταση με ζυγωματικά εμφυτεύματα (αυτή ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδος αποκατάστασης με εμφυτεύματα θα επιλεχθεί από τον γναθοχειρουργό στο πρώτο ραντεβού). Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα είναι κατάλληλα για ασθενείς που έχουν σοβαρή απώλεια οστού ή έλλειψη οστικού όγκου στην άνω γνάθο, αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν οδοντικά εμφυτεύματα.

All on 4 Εμφυτεύματα - Λαμπερό Χαμόγελο Ξανά σε Μια Μέρα

Οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων All-On-4

 • Τα εμφυτεύματα All-On-4 μοιάζουν και αισθάνονται σαν τα φυσικά σας δόντια. Παρέχουν έναν αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο για την αποκατάσταση με μια ολική επιεμφυτευματική οδοντοστοιχία μέσα σε μια μέρα.
 • Μόνιμη λύση. Σε αντίθεση με τις οδοντοστοιχίες που παρουσιάζουν κινητικότητα, τα εμφυτεύματα All-On-4 αποτελούν μια μακροπρόθεσμη λύση.
 • Ευκολία. Αντί να χρειάζεται να αφαιρείτε τις οδοντοστοιχίες, το All-On-4 λειτουργεί σαν τα δικά σας φυσικά δόντια και δεν απαιτεί οδοντιατρική κόλλα.
 • Ανθεκτική και μακράς διάρκειας. Μόλις τα εμφυτεύματα All-On-4 ενσωματωθούν επιτυχώς στο οστό της γνάθου σας, μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή με την κατάλληλη συντήρηση και φροντίδα.
 • Ολοκλήρωση σε μία χειρουργική επέμβαση. Ολόκληρη η χειρουργική επέμβαση All-On-4 πραγματοποιείται σε μία μόνο επέμβαση, πράγμα που σημαίνει λιγότερη ταλαιπωρία.
 • Τοποθέτηση λιγότερων εμφυτευμάτων. Η μέθοδος all on 4 είναι μακροπρόθεσμα περισσότερο αποδοτική οικονομικά σε σύγκριση με τα μεμονωμένα οδοντικά εμφυτεύματα, και με συντομότερο χρόνο επούλωσης μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Τι να περιμένετε μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων με τη μέθοδο All-On-4

Ορισμένες από τις παρενέργειες που έχουν βιώσει οι ασθενείς μετά τη διαδικασία All-On-4 είναι:

 • Δυσφορία ή πρήξιμο στο σημείο όπου βρίσκονται τα εμφυτεύματα.
 • Αιμορραγία στην περιοχή των εμφυτευμάτων.
 • Δυσκολία προσαρμογής στον όγκο της γέφυρας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει προσωρινά την ομιλία για ορισμένα άτομα.
 • Πονόλαιμος.
 • Δυσφορία στο σαγόνι ή δυσκαμψία του σαγονιού.

Αυτές οι παρενέργειες διαρκούν συνήθως για μία ή δύο εβδομάδες και μπορούν να ανακουφιστούν με φάρμακα που χορηγεί ο γναθοχειρουργός.

Συντήρηση του Αποτελέσματος

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνιστάται να διακόψετε για μια εβδομάδα τη καθημερινή σας ρουτίνα για να διασφαλίσετε την ομαλή αποκατάσταση. Μερικές φορές εμφανίζεται πρήξιμο, το οποίο υποχωρεί μετά από 3-5 εβδομάδες. Σύμφωνα με τους ασθενείς, ο πόνος είναι ελάχιστος, αλλά και πάλι αυτό διαφέρει επίσης.

Η συντήρηση των All-On-4 οδοντικών εμφυτευμάτων σας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της μακροζωίας τους. Οι συμβουλές για τη συντήρηση των εμφυτευμάτων All-On-4 είναι οι εξής:

 • Διατηρείτε σταθερά άριστη στοματική υγιεινή.
 • Διατηρείτε την καλή υγεία των ούλων.
 • Να κάνετε τακτικά οδοντιατρικές επισκέψεις.
 • Μην ασκείτε υπερβολικές μασητικές δυνάμεις στο εμφύτευμα.
 • Να μην καπνίζετε.

Γιατί να μας επιλέξετε

Η κλινική μας αποτελεί το μοναδικό “Center of Excellence” στην Ελλάδα της Nobel Biocare για τη καινοτόμο All-on-4® τεχνική (σταθερή οδοντοστοιχία με 4 εμφυτεύματα) παρέχοντας εξατομικευμένη προσέγγιση στις ανάγκες κάθε ασθενούς

Η διάκριση “Center of Excellence” διασφαλίζει ότι ο ιατρός που επιλέξατε διαθέτει την απαραίτητη χειρουργική εμπειρία και εκπαίδευση για να προσφέρει τη θεραπεία All-on-4®.

Μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι τα εμφυτεύματα Nobel Biocare είναι αυθεντικά και καλύπτονται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ